Začnite písať

RODIČOVSTVO ZDRAVIE

Parlament bude rokovať o skrátení ordinačných hodín v ambulantných pohotovostiach

Národná rada Slovenskej republiky bude pravdepodobne rokovať na mimoriadnej schôdzi parlamentu o skrátení ordinačných hodín v ambulantných pohotovostiach. O rokovaní informoval minister zdravotníctva Michal Palkovič. Návrh so zmenou ordinačných hodín chce minister zdravotníctva riešiť v skrátenom legislatívnom konaní. 

„V tomto momente ho budeme musieť najskôr pripraviť a bude musieť prejsť vládou. Keď prejde vládou, tak už vzhľadom na výzvy, ktoré od politikov prichádzajú, predpokladáme, že náš vládny návrh bude podporený,“ skonštatoval Michal Palkovič, minister zdravotníctva SR.

Ministerstvo zdravotníctva navrhuje skrátiť ordinačné hodiny v ambulantných pohotovostiach o dve hodiny. Pohotovostné ambulancie by tak končili o 20h miesto 22h. Tento návrh však nenašiel v parlamente medzi poslancami podporu. Navyše v reakcii na tento návrh podali výpoveď stovky pediatrov z ambulantnej pohotovostnej služby.

dieťa v nemocnici

Prečítajte si: Ministerstvo školstva SR neschválilo učebnicu sexuálnej výchovy

Na riešenie situácie ambulantných pohotovostí a opätovné prehodnotenie návrhu na skrátenie ich ordinačných hodín vyzvala politikov tento týždeň aj Slovenská lekárska komora.

 

Zdroj: Tasr

Zdroj foto: Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár