Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE RODIČOVSTVO

Akčné tipy na spoločenské hry pre deti od 3 do 6 rokov

Hľadáte inšpiráciu na spoločenské hry pre vaše deti? Poradíme vám 8 akčných tipov na spoločenské hry pre deti od 3 do 6 rokov

Klobúčik hop

Táto hra u detí rozvíja slovnú zásobu, šikovnosť, sústredenie, pozorovanie a zlepšuje schopnosť počítať. Počas hry sa hráči striedajú tak, aby umiestnili farebnú guľu do odpovedajúcej dierky na doske. Hráč, ktorý zvládne umiestniť všetky štyri farebné gule do dier, vyhráva. Hru môžu hrať až 4 hráči so štyrmi rôznymi farbami na doske – červená, modrá, žltá a fialová.

Bingo obliekanie

Bingo Obliekanie je vzdelávacia hra určená pre 1 až 6 hráčov od 3 rokov. Deti vyťahujú z tašky kusy oblečenia a kladú ich na svoju dosku. Na štýle a ročnom období nezáleží, ale na rýchlosti. Ideálna hra pre výuku detí o ročných obdobiach pomocou oblečenia, tiež na rozvoj abstraktného myslenia a predstavivosti.

Prečítajte si: Top 5 spoločenských hier pre deti do 3 rokov

Motorické paličky

Pamätáte si hru Mikádo? Čo tak skúsiť jej modernejšiu verziu. Hra je určená pre 2 až 6 hráčov od 3 rokov. Pri hre sa deti učia farby a zlepšujú si jemnú motoriku. Hoďte kockou a vytiahnite paličku rovnakej farby tak, aby sa drevený disk nedotkol stola.

Poďme nakupovať!

Táto hra bude rásť s vašim drobcom, nakoľko ponúka hru na viac úrovní. Hra Poďme nakupovať trénuje pamäť, logické myslenie a kooperatívne schopnosti detí. Mladšie deti pomocou hry spoznávajú okolitý svet a staršie deti hravou a intuitívnou formou sa učia užitočné anglické slovíčka. Hra je určená pre 1 až 4 hráčov od 3 rokov. Doba jednej hry je 10 až 20 minút.

Poďme upratovať!

Táto hra je určená na zlepšenie reflexov detí. Okrem toho hra učí triediť predmety podľa typu, veľkosti a farby. Navyše trénuje pamäť, postreh, koncentráciu, logické myslenie, koordináciu oko-ruka a pozorovanie. Hra je určená pre 1 až 4 hráčov od 3 rokov. Doba jednej hry je 10 až 20 minút.

Prečítajte si: Pravidlá kartovej hry Žolík

Poviem ti mami

Táto hra rozvíja chápanie časového sledu a logiky. Princíp hry spočíva v správnom zostavení kariet tak, aby vznikol logický príbeh. Dieťa sa učí chápať časový sled, zdokonaľuje si vyjadrovacie schopnosti, rozvíja predstavivosť, postreh a schopnosť vizuálnej analýzy a zároveň posilňuje vzťah detí a rodičov.

Dobble Kids

Hra Dobble precvičí vašim deťom postreh a navyše sa skvele zabaví celá rodina. Táto verzia obľúbenej kartovej hry je určená pre deti, ktoré si okrem pozornosti zdokonalia aj rozlišovacie schopnosti. Každá karta zobrazuje šesť rôznych predmetov.  Úlohou hráčov je čo najrýchlejšie odhaliť rovnaké živočíchy.

Hádaj kto som

Hádaj, kto som!? Som zviera? Som objekt? Vydávam zvuky? Veľa otázok, málo času! Rýchla hra pre celú rodinu, ktorá vám zaručí veľa smiechu a zábavy. Priemerná doba jednej hry je 15 minút.

Skvelou voľbou spoločenských hier určených pre deti od 3 do 6 rokov je tiež akýkoľvek typ Človeče nehnevaj sa, pexeso či puzzle.

Prajeme veľa zábavy pri hre! 🙂

 

 

Zdroj foto: Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár