Začnite písať

AKČNÉ TIPY RODIČOVSTVO TESTOVANIE

Ako vyberať kozmetiku pre bábätko? Kritéria starostlivosti o tú najjemnejšiu pokožku

Starostlivosť o bábätko vyžaduje nielen kvalitné stravovanie a spánok, ale aj kvalitnú kozmetiku určenú pre jemnú pokožku. Prinášame vám krátkeho sprievodcu, ktorý vám pomôže pri rozhodovaní o kozmetike pre váš malý poklad. Ako bonus máme pre vás akčný tip na správnu voľbu značky detskej kozmetiky.

Pýtajte sa odborníkov

Ak si nie ste istí v tom, aké zložky by mala mať a naopak nemala mať kozmetika pre vaše bábätko, nebojte sa opýtať vášho pediatra. Doktor vášho dieťatka vám dokáže najlepšie poradiť aké zložky by mala kozmetika pre bábätká obsahovať a akým by ste sa mali vyhýbať.

Prečítajte si: Školská psychologička radí, ako pripraviť dieťa na nástup do škôlky či školy

Povedzte áno hypoalergénnym produktom

Pre citlivú pokožku bábätka je nevyhnutné vyberať kozmetické výrobky, ktoré sú špeciálne navrhnuté pre deti a sú označené ako hypoalergénne. Nakoľko tieto produkty minimalizujú riziko alergickej reakcie a podráždenia pokožky. Voľte produkty bez chemikálií, parabénov, ftalátov, alkoholu, parafínov umelých farbív a parfumov. Vône a farbivá môžu spôsobiť podráždenie pokožky. Ideálna je kozmetika s neutrálnou vôňou a farbou. Správnou voľbou sú kozmetické výrobky s prírodnými a šetrnými zložkami, ako napríklad aj prírodné oleje, ktoré dodávajú pokožke hydratáciu a ochranu.

Každý produkt najprv otestujte na malej ploche pokožky bábätka

Predtým, ako začnete kozmetiku používať na celé telo bábätka, otestujte produkt len na malej časti pokožky a následne pozorujte reakciu pokožky najbližších niekoľko hodín. Ak nie sú žiadne nežiadúce reakcie, produkt by mal byť pre pokožku vášho dieťatka bezpečný.

Menej je viac

Nepoužívajte v starostlivosti o vášho drobca príliš veľa kozmetiky a zároveň ju nepoužívajte pričasto. Dbajte o čistotu, ale nepreháňajte to s počtom kozmetických produktov ani s intervalom ich používania.

Vždy majte čisté ruky

Pred každým nanesením kozmetického produktu na pokožku vášho dieťatka si umyte ruky, čím minimalizujete prenos nečistôt a baktérií na ich pokožku.

Prečítajte si: Zuzana Poláková: Učiteľ má posilňovať silné stránky osobnosti dieťaťa, vedieť prijať aj skutočnosť, že dieťa nemusí mať talent na všetko

Naše akčné tipy pre vás na detskú kozmetiku

V starostlivosti o hygienu vášho bábätka vám na začiatok postačí mydlo, šampón, vlhčené utierky, telové mlieko a krém na zapareniny. Ktorú značku detskej kozmetiky odporúčajú akčné mamy? Slovenskú značku BUPI. Detská kozmetika Bupi je vyrábaná s jemným zložením a prírodnými zložkami, ktoré sú vhodné pre novorodencov, tínedžerov a dospelých. Bupi produkty sú šetrné k jemnej detskej pokožke aj k pokožke alergikov.

O niekoľko dní vám prinesieme podrobné recenzie akčných mám na viaceré skvelé produkty od značky Bupi, telové mlieko, šampón, umývacia pena a vlhčené obrúsky.

 

Zdroj foto: Pexels, Bupi

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár