Začnite písať

RODIČOVSTVO

Čo nezabudnúť kúpiť dieťaťu do školy

Pomaly sa nám blíži nástup detí do školy, preto vám prinášame zoznam čo nezabudnúť kúpiť, aby ste mali hladký začiatok septembra. 

Školská taška

Základnou výbavou každého školáka je kvalitná školská taška, ktorá dieťaťu neničí chrbát, ale zároveň sa do nej všetko zmestí a dieťa je spokojné aj s jej dizajnom. V našom článku výber zdravej školskej tašky od A po Z sa dozviete ako vybrať zdravú tašku pre vaše dieťa.

Zošity

Niektoré školy dávajú deťom presný zoznam, aké zošity dieťa bude potrebovať. Poprípade sa to dieťa dozvie v prvý školský týždeň. Zatiaľ však môžete kúpiť taký základ, ako napríklad:

  • 2 veľké a 2 malé linajkové písanky,
  • 2 veľké a 2 malé bezlinajkové písanky,
  • 2 linajkové slovníky.

Prečítajte si: Rodičia prvákov dostanú od štátu jednorazový príspevok 170 eur

Písacie potreby

  • modré perá a ceruzky,
  • guma, strúhadlo,
  • pravítko, uhlomer, kružidlo,
  • farebné perá, zvýrazňovače.

Úbor na telesnú výchovu

Niektoré školy majú presné podmienky, ako by mal úbor na telesnú vyzerať. Zvyčajne však ide o klasické tepláky, mikinu, biele bavlnené tričko a tenisky s bielou podrážkou.

Prezuvky

Prezuvky sú základom školskej výbavy ako aj školská taška. Prezuvky by mali byť naozaj kvalitné, keďže v nich dieťa chodí celý deň a navyše detská nožička sa stále vyvíja a rastie. Preto skúste porozmýšľať nad barefoot.

Oblečenie

Nezabudnite ani na to, aby malo dieťa dostatok slušného a zároveň pohodlného oblečenia, v ktorom môže do školy chodiť.

Obedový box a fľaša na vodu

Myslite aj na obedový box, do ktorého budete deťom baliť desiatu. Fľašu na vodu odporúčame zo skla, nakoľko vydrží dlhšie (áno, môže sa skôr rozbiť), ale sklenená fľaša nepohlcuje zápach ani farbu ako plast. Navyše sklo neobsahuje žiadne škodlivé látky, plast obsahuje ftaláty, bisfenol A a mikroplasty, ktoré organizmu škodia.

Výtvarné potreby

Ak má vaše dieťa v škole výtvarnú výchovu nezabudnite ani na výtvarné pomôcky. Väčšina škôl má presný zoznam čo dieťa bude potrebovať. Ale zvyčajne ide o štetce, vodové a temperové farby, nádobu na vodu, pastelky, voskovky, farebný papier, nožnice, lepidlo.

Prečítajte si: Školská psychologička radí, ako pripraviť dieťa na nástup do škôlky či školy

Hygienické potreby

Do školskej tašky dieťaťu tiež pribaľte vreckovky, toaletný papier, leukoplast a dezinfekciu, pre každý prípad.

 

Zdroj foto: Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár