Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE PR ČLÁNKY RODIČOVSTVO

Čo všetko potrebuje prvák do školy – zoznam

Prvý školský rok je pre vášho budúceho školáka vzrušujúci a zároveň dôležitým okamihom v jeho živote. Aby tento školský začiatok prebehol čo najhladšie a váš malý školák sa mohol plne venovať novým skúsenostiam a vzdelávaniu, je nevyhnutné zabezpečiť, aby mal všetko potrebné.

Odporúčame vám, aby ste sa držali zoznamu, ktorý ste dostali od vašej školy pri zápise. Tieto produkty sa totiž takmer vždy objavujú na takýchto zoznamoch:

Školská taška

Školská taška by mala byť nielen ergonomická, ale mať aj pevné dno. Bez ohľadu na to, či uprednostňujete aktovku alebo batoh, správny výber tašky je kľúčový. Musí byť dostatočne veľká na to, aby sa do nej zmestili všetky potrebné veci a zároveň pohodlná na nosenie, s vhodnými oddeleniami na peračník, zošity a ďalšie školské pomôcky. Zvoľte takú tašku, ktorá bude vyhovovať potrebám vášho dieťaťa a zároveň bude dostatočne odolná, aby vydržala celý školský rok.

Peračník

Zvoľte kvalitný peračník, ktorý znesie aj zvýšené nároky prvého stupňa školy. Pre prvý ročník je ideálny peračník s jedným zipsom.

Prečítajte si: Ako by mal vyzerať jedálniček dojčaťa?

Vrecko na prezuvky

Vrecko na prezuvky má viacero využití. Skúste zvoliť priedušný materiál. Môže sa hodiť nielen na prezuvky, ale aj na telesnú výchovu alebo na rôzne krúžky.

Kufrík alebo krabica na výtvarnú výchovu

Kufrík slúži na uskladnenie maliarskych potrieb vášho dieťaťa počas školského roka.

Fľaška na vodu

Fľaška by mala mať aspoň pol litra objemu a byť ľahko otvárateľná. Zainvestujte do kvalitnej fľašky, ktorá nevyteká.

Prezuvky

Vyberte priedušné papučky pre pohodlné nosenie.

Školské pomôcky

Zošity, perá, ceruzky, pravítka – to sú základné výbavy. Je dôležité držať sa školského zoznamu, aby malo vaše dieťa všetko potrebné. Zvoľte pre deti kvalitné a trvácne školské pomôcky, ktoré budú slúžiť počas celého školského roka.

Potreby na výtvarnú výchovu

Zabezpečte pastelky, vodové farby, štetce, plastelínu, výkresy, farebný papier a ďalšie potreby podľa požiadaviek vašej školy.

Hygienické potreby

Nie všetky školy to vyžadujú, ale väčšinou na zozname nájdete vreckovky, mydlo, uterák, papierový toaletný papier, malý pohárik na pitie a vrecúško na hygienické potreby.

 

Ďalšie pomôcky, ktoré sa môžu objaviť na zozname sú švihadlo, fixky na tabuľu, vankúš na stoličku.

 

Zdroj foto: Ramina.sk

 

 

 

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár