Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE SPOLOČENSKÉ HRY zaujímavosti

Hra, ktorá zábavne trénuje vaše mozgové závity: Pexeso, s ktorým sa vždy zabavíte

Ak hľadáte spôsob, ako spojiť zábavu so stimuláciou mysle, nemusíte hľadať ďaleko. Pexeso, tradičná hra s kartami, prináša nespočetné hodiny zábavy pre hráčov všetkých vekových kategórií. A nie je to len o zábave, pexeso má aj značné výhody pre váš mozog a kognitívne schopnosti.

Čo to je Pexeso?

Pexeso je druh kartovej hry, pri ktorej je potrebná hlavne pamäť. Princíp je jednoduchý – hráči obrátenými kartami na stole hľadajú dvojice rovnakých obrázkov. Keď nájdu dvojicu, berú si ju a pokračujú v ďalšom pokuse. Cieľom hry je zhromaždiť, čo najviac dvojíc a kto má na konci najviac dvojíc, vyhráva.

Názov PEXESO je česká skratka vytvorená zo súslovia PEKELNĚ SE SOUSTŘEĎ.

Image by Freepik

Zábava pre každého

Pexeso je hrou, ktorá neznáša vekové obmedzenia. Deti, dospelí a dokonca aj starší ľudia môžu byť do tejto hry zapojení s rovnakým nadšením. Je to vynikajúci spôsob, ako stráviť kvalitný čas s rodinou alebo priateľmi.

Cvičenie pre mozog

Hra Pexeso je oveľa viac než len zábava – je to cvičenie pre váš mozog. Pamäť, koncentrácia, vizuálna rozpoznávacia schopnosť a logické myslenie sú všetky kognitívne aspekty, ktoré sa počas hry zapájajú. Hráči si musia zapamätať polohu obrázkov, analyzovať možnosti a robiť informované rozhodnutia.

Prečítajte si: 10 Dôvodov, prečo by mali deti počúvať klasickú hudbu pre ich rozvoj

Výhody pre deti

Pre deti je hra Pexeso vynikajúcim nástrojom na rozvoj pamäti a koncentrácie. Okrem toho, pomáha im rozpoznávať vzory, farby a tvary, čo má pozitívny vplyv na ich kognitívny rozvoj.

Výzva pre dospelých

Pre dospelých je Pexeso nielen zábavou, ale aj spôsobom, ako sa odpojiť od stresu a zároveň trénovať svoje myslenie. S narastajúcou zložitosťou kartových dvojíc sa stáva hra väčšou výzvou, ktorá dokáže udržať vašu myseľ ostrú a aktívnu.

Image by Freepik

 

Ako bonus vám prinášame pexeso Akčných mám, ktoré si zahrajú akčné deti, ale aj akčné mamy. Stiahnuť si ho môžete na nasledovnom linku: Pexeso Akčných mám

Pexeso online

S nástupom digitálneho veku je možné hrať Pexeso nielen s fyzickými kartami, ale aj online. Počítačové verzie tejto hry ponúkajú rôzne stupne obťažnosti a tematické sady obrázkov, čo ešte viac rozširuje zážitok.

Zahrať si také online pexeso môžete aj tu na nasledovných linkoch:

https://www.pexeso-online.cz/

https://www.rmsoft.sk/sk/portfolio/programatorske-prace/aplikacie/pexeso-kartova-hra-online

Image by Freepik

Hra Pexeso je nielen zábavou, ale aj skvelým tréningom pre vašu myseľ. Je to spôsob, ako sa spoločne zabaviť, zlepšiť pamäť a koncentráciu a rozvíjať kognitívne schopnosti. Bez ohľadu na váš vek, Pexeso prináša hodiny zábavy a prínosov pre váš mozog. Takže ak hľadáte spôsob, ako si udržať myslenie vo forme, Pexeso je pre vás tou správnou voľbou. Zatiahnite sa do tejto klasiky a nechajte svoje mysle načerpať novou energiu a zábavou.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár