Začnite písať

AKČNÉ TIPY CESTUJEME S DEŤMI INŠPIRÁCIE RODIČOVSTVO

Kam s deťmi v auguste? 7 tipov od Malých výletníkov

Prázdniny sa prehupli do druhej polovice a školský rok je bližšie ako ďalej. No stále tu máme plnohodnotné týždne oddychu a ak vám už dochádzajú nápady kam s deťmi, tak tu je niekoľko tipov od Kristíny Ciglanskej, autorky blogu Malí výletníci.

 

Perzeidy

Ak ste milovníci stanovačiek, naplánujte si tú najbližšiu na 11. – 12.8.. V prípade, že uprednostňujete aj odborný výklad, tak navštívte Hvezdáreň a planetárium M. R. Štefánika v Hlohovci, ktorá na dané dni pripravila aj prednášku na tému perzeidov. Hvezdáreň ponúka zaujímavý program pre deti počas celého augusta. Napríklad “Kamilka na potulkách vesmírom”, ktoré prepája príbeh aj s Malým princom.

Výstavy stavebníc

Počasie je toto leto pomerne nevyspytateľné a dážď nás prekvapuje viac, než by sme vítali. Vtedy je najlepšie siahnuť po interiérových žolíkoch a vziať deti do tvorivého sveta. Navštívte napríklad do 3. Septembra interkatívnu Lego “Bricklandiu” v Trnave, do 17. Septembra “Lego – stavebnica na kolesách” v kaštieli Radoľa a do 30. Septembra “Merkur – výstava legendárnej kovovej stavebnice” v Galante alebo výstavu “Playmobil” na Trenčianskom hrade.

Prečítajte si: Školská psychologička radí, ako pripraviť dieťa na nástup do škôlky či školy

Mičinský pitvor

Ešte ste nestihli žiaden festival toto leto? Nevadí. Mám tu tip na jeden veselý divadelno-hudobný festival Mičinský pitvor. Festival, ktorý prináša novú formu cirkusu plnú šikovných akrobatov a umelcov. Kde a kedy? Poznačte si 10. – 12. august a Hornú Mičinú.

Vlaky, vlaky, vláčiky

Milovníci koľajových mašiniek, už ste sa stihli toto leto previesť? 11.8. a 25.8. je pripravený Horehronský expres – trasa zahŕňa aj Telgártsky a Chmarošský viadukt a súčasťou jazdy budú aj rozprávači, ktorí vás prevedú históriou tohto kúta sveta. A kto ste nečítali naše tipy v minulom mesiaci, pripomínam skvelé podujatie Štefánikov vlak v Trnavskom kraji a Expres 34 tunelov v Banskobystrickom kraji.

Hontianska paráda

Boli ste už v Hrušove? Malebné miesto na juhu Slovenska, rozhodne stojí za návštevu. Všetky naše postrehy a tipy nájdete spísané aj na webe Malých výletníkov. A ak sa rozhodnete navštíviť toto miesto, spojte to napríklad rovno s Hontianskou parádou, ktorá sa bude konať 18. – 19. augusta. Tá je zameraná nielen na folklór, ale aj na roľnícke a remeselné práce, typické pre tunajšie oblasť lazov. Nezabudnite ochutnať ani Hrušovský lepník,

 

Gazdovanie na Hriňovských lazoch

V podobnom duchu je aj podujatie Gazdovanie na Hriňovských lazoch v Hriňovej 19. augusta, ktoré priblíži poľnohospodárske práce, či remeslá. Mňa napríklad zaujalo bielenia a rosenie plátna, ručné mlátenie obilia, či proces výroby fujary. V ten istý deň sa dokonca uskutoční aj Zetor paráda v časti Pivnička, ktorá je výstavou a oslavou pomocníkov traktorov.

Kremnické gagy

Prázdniny by mali patriť zábave, smiechu a radosti. A čo tak ich zavŕšiť podujatím plným humoru a satiry? Navštívte 25. – 27.8. augusta Kremnické gagy – rodinné podujatie, ktoré je plné pouličných predstavení, ktoré sú väčšinou zDARma a prinášajú úsmev na tvári.

 

Ak vás zaujali moje tipy, sledujte aj náš instagram Malí výletníci.

Zdroj foto: Pixabay

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár