Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE RODIČOVSTVO

Pravidlá kartovej hry Sedma

Kartové hry sú univerzálnou zábavou pre celú rodinu, deti i dospelých, ktorá pretrváva generácie a spája ľudí v príjemných chvíľach strávených spolu. Jednou z týchto tradičných hier je aj Sedma, v tomto článku si priblížime pravidlá hry Sedma a podáme tipy na úspešné hranie.

Základné pravidlá

Hra Sedma je určená pre 2 až 4 hráčov. Na hranie sa používa štandardný balíček 52 kariet. Hra je rozdelená na kôpky, pričom každý hráč si na začiatku hry vezme 7 kariet.

Cieľ hry: Cieľom hry Sedma je zbaviť sa všetkých svojich kariet.

Hracia karta: Prvá karta založená na hromádke kariet určuje farbu, ktorá je v danej hre aktuálnou hlavnou farbou.

Priebeh hry: Hráči postupne vkladajú karty z ruky na hromádku kariet v strede stola. Karta musí byť rovnakej farby alebo hodnoty ako posledná položená karta. Ak hráč nemá vhodnú kartu, ťahá kartu z balíčka, kým nenájde vhodnú kartu na odloženie.

Sedmička: Hra má špeciálne pravidlo týkajúce sa sedmičiek. Keď hráč položí sedmičku, mení sa hlavná farba a smery hrania (proti alebo po smeru hodinových ručičiek) sa obrátia.

Zdroj Pexels, Autor George Becker

Prečítajte si: Pravidlá kartovej hry Žolík

Stratégia a tipy:

  1. Pozor na sedmičky: Sedmičky sú silnými kartami, ktoré vám umožňujú meniť hlavnú farbu a zmeniť priebeh hry. Starostlivo ich využívajte na svoj prospech.
  2. Odhad stratégie súperov: Sledujte, aké karty ostatní hráči hrajú a ktoré karty majú v ruke. To vám pomôže odhadnúť ich stratégiu a rozhodnúť sa, ktorú kartu zahrať.
  3. Snažte sa zbaviť sa väčších kariet: Veľké karty (kráľ, dáma, spodok) majú vyššiu hodnotu a môžu spomaliť váš postup v hre. Snažte sa ich zbaviť čo najskôr.
  4. Kontrolujte balíček: Pozorne sledujte karty v balíčku. Ak vidíte, že sa blíži karta, ktorá by vám mohla pomôcť alebo vám naopak znepríjemniť postavenie, môžete upraviť svoju stratégiu podľa toho.
  5. Ovládajte farby: Ak máte v ruke viacero kariet rovnakej farby, snažte sa ovládať túto farbu. Tým získate väčšiu flexibilitu pri hraní kariet.

Hra Sedma je jednoduchá na pochopenie, no ponúka hru plnú stratégie a taktiky. Je to skvelý spôsob, ako si zlepšiť schopnosti rýchleho rozhodovania, pozorovania a odhadovania správnej stratégie. Nezáleží na tom, či ste začiatočník alebo skúsený hráč, Sedma vám určite prinesie veľa zábavy.

 

Zdroj foto: PEXELS

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár