Začnite písať

Uncategorized

Tipy na spoločenské hry pre deti od 6 do 10 rokov

Hľadáte inšpiráciu na spoločenské hry pre vaše deti? Poradíme vám 4 tipy na spoločenské hry pre deti od 6 do 10 rokov.

Cesta okolo sveta

Dosková hra, v ktorej úlohou je navštíviť rôzne mestá a z každého mesta poslať pohľadnicu. V hre môžete cestovať bez použitia dopravných prostriedkov, lietadlom, loďou, vlakom. Cieľom hry je byť prvý, kto odošle 4 pohľadnice, ak hrajú 4 hráči (5 v prípade, že hrajú 3 hráči, alebo 8 pokiaľ hrajú 2 hráči).

Prečítajte si: Akčné tipy na spoločenské hry pre deti od 3 do 6 rokov

Twister

Twister pozná snáď každý. Je to hra pri ktorej si užijú veľké množstvo zábavu a smiechu malí i veľkí. Farebné krúžky na plátne a strelka, ktorá určí ktorú ruku/nohu kam musí hráč presunúť. Hra, ktorá vás pekne zauzlí. Podarí sa vám vydržať až do konca?

Zdroj Pexels, Autor Polina Tankilevitch

Moje 1. kvízy

Moje 1. kvízy môžu hrať deti v rôznych vekových kategóriách, pretože jednotlivé otázky sú rozdelené do 2 úrovní náročnosti pre deti predškolského aj mladšieho školského veku. Počas hry si hráč, ktorý je na ťahu hodí kockou a odpovedá na vybranú otázku. Pri správnej odpovedi získa 1 dielik puzzle. Vyhráva hráč, ktorý ako prvý zloží celý obrázok zo 6 dielikov puzzle.

Prečítajte si: Top 5 spoločenských hier pre deti do 3 rokov

Kúzelné čítanie

Poznáte sériu rozprávajúcich kníh – Kúzelné čítanie? Nie? Je najvyšší čas to napraviť. Kúzelné čítanie naučí vaše deti naozaj veľa. O vesmíre, o celom svete, o cudzích jazykoch, o oceáne, džungli…Ale tiež vášmu dieťaťu prečíta rozprávku na dobrú noc alebo zaspieva pesničku.

Zdroj Pexels, Autor Suzy Hazelwood

Skvelou voľbou spoločenských hier sú tiež Dostihy, Activity, Alias (verzie pre deti), Monopoly a pre chlapcov Stolný futbal, stolný hokej.

 

Zdroj foto: Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár