Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE RODIČOVSTVO

Top 5 spoločenských hier pre deti do 3 rokov

Hľadáte inšpiráciu aké spoločenské hry by sa mohli páčiť vášmu dieťatku? Poradíme vám 5 zaujímavých hier pre deti do 3 rokov.

Rybačka

Magnetické rybičky je hra určená pre detičky od 18 mesiacov. Cieľom hry je uloviť čo najviac rýb. Vy a vaše dieťatko môžete ryby chytať súčasne pomocou udice, ktorá má na konci magnet rovnako ako ryba, ktorá ho má na chrbte. Táto hra je tiež výborná na tréning motorických zručností dieťatka.

Balančná hra Ježko

Táto hra je nielen hrou, ale aj didaktickou pomôckou. Hra funguje tak, že hráč hodí kocku, na ktorej stranách sú farebné bodky. Aká farba padne na kocke, také ovocie treba pridať na ježka. Úlohou hráča je položiť na ježka ovocie tak, aby sa ježko neprevážil a ovocie zo svojho chrbta nevysypal. Pomocou tejto hry si dieťa trénuje motoriku, ale zároveň sa aj učí farby a navyše sa skvelo zabaví.

spoločenské hry

Prečítajte si: 7 tipov na hračky, ktoré budú vaše deti zaujímať aj niekoľko rokov

Navliekaj a nečakaj

Ide o náučnú spoločenskú hru, pri ktorej sa deti zdokonaľujú v spoznávaní farieb a priestorovom umiestnení. Okrem toho hra trénuje aj zručnosť, pamäť a jemnú motoriku. Úlohou hráča ja navliecť korálky tak, ako je to zobrazené na vzorovej karte na čas, ktorý merajú presýpacie hodiny. Pozor, akonáhle sa začne merať čas, už sa nemôžete pozerať na kartu. Obrázok si musíte zapamätať a navliekať podľa pamäte.

Tri malé prasiatka

V hre hľadáte trom prasiatkam ich vlastné útulné domčeky. Okrem toho však musíte domčeky rozmiestniť tak, aby sa prasiatka mohli bezstarostne hrať okolo nich, vonku na čerstvom vzduchu. Pozor si musíte dávať aj na vlka a bezbranné prasiatka rýchlo schovať.  Táto hra je skvelý hlavolam, ktorý potrápi hlávku vášho drobca. Hra obsahuje až 48 rôznych zadaní.

spoločenské hry pre deti do 3 rokov

Prečítajte si: 30 akčných tipov ako zabaviť deti v lete

Drevený hlavolam Deň a noc

Drevený hlavolam Deň a noc je určený pre deti od 2 rokov. Pri tejto hre sa deti učia farby a tvary. Úlohou detí je postaviť panáčikov, stromy, domčeky podľa zadania. Pre tých najmenších sú obrázky zobrazené cez deň aj s farbami. Pre tých starších sú zadaním len obrysy obrázkov v noci.

Hra obsahuje sadu drevených dielikov s otvorom uprostred, ktoré sa podľa zadania na obrázkoch nasadzujú na tri drevené kolíčky napevno zasadené do hracej dosky. Deti musia nielen odhaliť správne poradie dielikov, ale dieliky na kolíčky nasadiť správnym smerom a dobre natočiť. Deň a noc obsahuje 48 úloh štyroch úrovní náročnosti.

 

Zdroj foto: Pexels

 

 

 

 

 

 

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár