Začnite písať

RECEPTY

Zdravé moravské koláče bez cukru

Upečte si obľúbené moravské koláče bez štipky cukru! Tieto moravské koláče s tvarohom a lekvárom sú sladené iba prírodným medom! Pre mamičky hľadajúce zdravšiu alternatívu predstavuje tento recept sladkú pochúťku, ktoré poteší nejedno maškrtné bruško. Pustite sa do pečenia a objavte neodolateľnú chuť bez zbytočných kalórií a verte, že si tento recept budete chváliť aj vy a vaši blízki.

Jednoduchosť prípravy

Patríte medzi tie typy žienok, ktoré príliš nemajú v obľube čakanie na kvások? Ja sa priznám, že patrím a som veľmi rada, že už nemusím čakať na zdĺhavé kysnutie, ktoré ma vždy odradilo od pečenia kysnutých koláčov. Tento jednoduchý recept vás bude proste baviť a jednoznačne si ho obľúbite. Okrem toho si vaše deti aj manžel pochutnajú a budete mať radosť, že ste potešili ich chuťové poháriky. Takže neváhajte a prekvapte svoju rodinu novým receptom na zdravé moravské koláče bez pridaného cukru.

Prečítajte si: Zdravé domáce brumíky akčnej mamy

Recept Zdravé moravské koláče bez cukru

Ingrediencie na cesto:

500 g hladkej celozrnnej múky

330 ml vlažného ovseného mlieka

2 žĺtky

1/2 ČL soli

2 PL medu

40g droždia

50 g rozpusteného masla

 

Ingrediencie na tvarohovú náplň:

500 g krémového tvarohu

1 malé vajce

4 PL medu

citrónová kôra

lekvár podľa svojho výberu

Postup prípravy:

Múku si preosejeme a zmiešame ju so všetkými surovinami. Rukou alebo mixérom vymiesime hladké kompaktné cesto, ktoré sa odlepuje od stien misy. Cesto necháme vykysnúť, kým zdvojnásobí objem. V mise zmiešame suroviny na tvarohovú náplň. Medzitým si rúru zapneme na 200 °C. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm. Malým pohárom vykrajujeme krúžky. Plech si vymastíme maslom a vysypeme múkou. V každom krúžku spravíme priehlbinku. Plníme lyžicou tvarohu a navrch pridáme za lyžičku lekváru. Potrieme bielkami, ktoré nám zostali. Koláče necháme ešte 10-15 min. podkysnúť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C a 15-18 min dozlata.

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár