Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE zaujímavosti

Tipy a triky akčnej mamy: Citrónová šťava-prirodzený spôsob čistenia mikrovlnnej rúry

Mikrovlnné rúry sú našimi vernými pomocníkmi v kuchyni, ale časom sa môžu na ich stenách a strope usadzovať zvyšky jedál, čo môže spôsobiť nepriaznivý vplyv na chuť vašich pokrmov. Namiesto agresívnych čistiacich prostriedkov, ktoré môžu poškodiť váš spotrebič, vám ponúkame jednoduchý trik na vyčistenie mikrovlnnej rúry s pomocou citrónovej šťavy. Tento prírodný spôsob vám ušetrí čas aj úsilie a vráti vašej rúre jej pôvodný lesk.

Na vyčistenie mikrovlnnej rúry budete potrebovať iba citrónovú šťavu a misku vhodnú do mikrovlnnej rúry.

Postupujte nasledovne:

  1. Do misky nalejte hrnčeka vody.
  2. Pridajte 3 lyžice citrónovej šťavy do vody v miske.
  3. Umiestnite misku do mikrovlnnej rúry a nastavte ju na vysoký stupeň.

Nechajte mikrovlnnú rúru ohrievať citrónovú vodu po dobu 5-10 minút. Počas tohto času sa para bude vytvárať a usadzovať na stenách a strope rúry. Tento proces pomáha zmäkčiť a rozpustiť zvyšky jedál, čím uľahčuje ich odstránenie.

Po dokončení ohrievania opatrne vyberte misku z mikrovlnnej rúry – dajte si pozor, miska môže byť horúca. Následne utrite vnútrajšok rúry čistou utierkou alebo papierovou utierkou. Ak sú nejaké zvyšky stále viditeľné, opakujte postup, kým nebude rúra dokonale čistá.

Týmto spôsobom môžete ľahko a rýchlo vyčistiť mikrovlnnú rúru bez použitia škodlivých chemických látok. Citrónová šťava nielenže efektívne odstraňuje nečistoty, ale tiež zanecháva príjemnú vôňu vo vašej rúre, ktorá sa bude prenášať na vaše jedlá. Je to skvelý trik na udržiavanie vašej mikrovlnnej rúry v čistote a bez starostí o škodlivé chemikálie. Vyskúšajte toto jednoduché riešenie a uvidíte, že vaša rúra bude vyzerať a fungovať ako nová.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár