Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE RECEPTY Uncategorized

Domáce piškóty od mamičky

Výhoda domácich piškót spočíva v ich neprekonateľnej kvalite. Keď sa pustíte do pečenia vlastných piškót, získate absolútnu kontrolu nad výberom najkvalitnejších surovín, čím minimalizujete množstvo cukru a konzervantov. Výsledkom je sladký potešujúci zážitok, ktorý si môžete vychutnať bez výčitiek, s vedomím, že robíte niečo pre svoje zdravie a pre svoju rodinu.Tak poďte si nachystať potrebné ingrediencie a vrhnite sa do pečenia!

Ingrediencie:

  • 60 g hladká múka
  • 35 g práškový cukor
  • 3 ks vajce
  • Z tohto uvedeného počtu vám vyjde cca 50 ks. Ak chcete zvýšiť dávku, tak iba kľudne navýšte dané počty ingrediencií.

 

Zaujímavosť

Piškóty pochádzajú z Talianska a ich názov „biscotti“ znamená „dvakrát pečené“, pretože pôvodne boli pečené dvakrát, aby boli dlhotrvajúce.

Postup:

  1. Rozdeľte bielka od žĺtkov a umiestnite ich do dvoch rôznych mís. Predhrejte rúru na 175°C a pripravte plech s papierom na pečenie. Ak nemáte papier na pečenie, ako to bolo v mojom prípade, tak kľudne si plech iba vymastite a posypte múkou.
  2. Do misky s bielkami pridajte cukor a začnite ich šľahať kým vám nevznikne tuhý sneh. Keď začnú bielka peniť a vytvárať tuhý sneh, prestaňte šľahať.
  3. V druhej miske vyšľahajte žĺtka do peny.
  4. Do žĺtkovej zmesi postupne pridajte hladkú múku a opatrne premiešajte, aby ste vytvorili hladké cesto.
  5. Teraz opatrne zľahka vmiešajte sneh z bielkov do cesta. Robte to jemnými pohybmi, aby ste zachovali vzdušnosť cesta.
  6. Naplňte cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou alebo ich robte kľudne aj s malou lyžičkou.
  7. Vytvorte na plechu rôzne tvary piškót podľa vašich predstáv. Môžete vytvoriť piškóty v tvare kruhov alebo aj podlhovasté.

Prečítajte si: Letná sladká rozlúčka: Malinovo-čokoládový koláč

 8. Pečte v predhriatej rúre na 175°C asi 10-15 minút, ale sledujte ich a vytiahnite ich, keď sa začnú zlatisto sfarbovať.

Týmto spôsobom nie len vytvoríte skvelé piškóty, ale tiež vytvoríte nezabudnuteľné spomienky so svojimi deťmi. Pomocou tejto jednoduchej receptúry môžu deti objaviť radosť z pečenia a rozvíjať svoje kuchynské schopnosti, čo je skvelý spôsob, ako stráviť kvalitný čas spolu ako rodina. Pochutnajte si na svojich piškótach a spoločne si užite sladkú zábavu v kuchyni!

 

 

Zdroj foto: osobný zdroj redakcie

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár