Začnite písať

Uncategorized

Jedinečný festival EDUFEST otvára milovníkom divadla kreatívne brány

EDUFEST je pilotný projekt medzinárodného festivalu participatívneho divadla a rozvoja publika v rámci divadla na Slovensku, ktorý sa koná od septembra do decembra, vždy dva dni v danom mesiaci pre inú vekovú kategóriu. Festival prináša neformálne vzdelávanie umením do života škôl, kultúrnych inštitúcií a bežných rodín. Deťom, mládeži, pedagogickým pracovníkom, ale aj verejnosti ponúkne workshopy, diskusie, tvorivé dielne a divadelné predstavenia.   

Bábkové divadlo na Rázcestí edukuje EDUFESTOM

V spolupráci s rôznymi kultúrnymi a vzdelávacími inštitúciami vytvára Bábkové divadlo na Rázcestí v Banskej Bystrici účastníkom festivalu umelecké a vzdelávacie inšpirácie, ktoré v žiadnej škole nenájdu. Prvý ročník festivalu štartuje už vo štvrtok 21. septembra a počas štyroch mesiacov prinesie dobrodružstvo, objavovanie a odhaľovanie jazyku umenia.

Prečítajte si: Adriana Kemka: Vyhovuje nám letná sloboda a dlhé leňošenie. Nie sme typy na ranné vstávanie

Rastieme s divadlom

EDUFEST je jedinečnou šancou vnímať edukačnú rovinu divadla a získať tipy ako ju uplatniť v praxi. Zažiť môžete medzinárodné inscenácie a dozviete sa, ako divadelné prvky implementovať do práce s deťmi a mládežou na ponúkaných workshopoch. Vychutnáte si širokú paletu divadelných inscenácií s prvkami nového cirkusu, ako aj interaktívnu storytellingovú a outdoorovú inscenáciu, či hudobné emócie v ďalšej inscenácii z cyklu batolárií. Festival prinesie aj divadelnú jednoaktovku s koštovaním vybraných slov, autorské divadlo o Márii Montessori, ktorá zmenila vzdelávanie detí, a tiež autorskú dokudrámu z domova a zo zahraničia. Stretnete sa s výnimočnými lektormi s prierezovými znalosťami pedagogiky, psychológie a divadla a z pasívnej divadelnej návštevy spoločne s organizátormi, účinkujúcimi a ostatnými účastníkmi festivalu vytvoríte aktívne stretnutie. 

Edukácia umením

Festival EDUFEST prináša využitie divadelných metodík a techník v odbornej pedagogickej praxi, alebo v osobnom živote, ako aj objavenie sveta divadla v celej komplexnosti. Ponúka tiež spôsoby ako zdieľať emotívny a estetický divadelný zážitok s deťmi a rovnako aj cestu ako zlepšiť prístup a empatiu k ľuďom. EDUFEST je šancou ako objaviť a využívať vlastnú kreativitu.

Prečítajte si: Detstvo bez mobilov: Je smutné, že deti strácajú bezstarostné chvíle detských čias

Jazykom umenia k spoznávaniu sveta

Neformálne vzdelávanie divadlom využíva kreativitu a má potenciál formovať budúcnosť. Divadelná – umelecká tvorba poskytuje nové jazyky a prostriedky, pomocou ktorých môžeme porozumieť sebe i svetu. Umožňuje kultivovať kritické myslenie, kultúrne dedičstvo a odkaz na kolektívnu identitu.

Prihlasovací formulár, informácie o vstupenkách a podrobný program Medzinárodného divadelného festivalu EDUFEST nájdete na webe Bábkového divadla na Rázcestí.

Zdroj foto: archív Bábkové divadlo na Rázcestí

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár