Začnite písať

AKČNÉ TIPY CESTUJEME S DEŤMI

Kam na výlet s deťmi? 3 skvelé akcie pre deti už tento víkend

Neviete kam ísť tento víkend na výlet s deťmi? Poradíme vám 3 skvelé tipy na akcie pre deti v slovenských mestách.

Legiovlak vo Zvolene

Čo tak zavítať do Zvolena na unikátnu expozíciu replík legionárskych vozňov 1918-1920, kedy čskoslovenskí legionári ovládali Sibír? Expozícia je prístupná zdarma na nádraží Zvolen až do tejto nedele (17.9.2023). Légiovlak je zložený zo 14 zrekonštruovaných vagónov, ktoré predstavujú vojenský ešalon. Légiovlak tvoria vozne poľnej pošty, teplušky, zdravotného, filmového, veliteľského, štábneho, obrneného, plukovnej predajne, krajčírskeho, kováčského, ubytovacieho a dvoch plošných vozňov. Okrem vlaku môžete tiež stretnúť aj legionárov v dobových uniformách.

Prečítajte si: Školská psychologička: Niekedy sa mi zdá, že deti inklúziu chápu skôr, no problém prichádza zo strany pedagógov

Deťofesto

Už túto sobotu je v Tlmačoch pripravený Deťofesto – pouličný performance pre deti a dospelých. Okrem zaujímavých predstavení zažijete aj maľovanie na tvár a dielne pre deti s rozprávkovými postavami.

Niečo také rozprávkové

Až do 8. októbra môžete v Košiciach navštíviť výstavu výtvarníčky Zuzany Čarnokej-Nemčíkovej. Jej tvorba vychádza z poézie, zo snov a predstáv. Je fantazijná. Zaujíma sa o človeka, ako čistú bytosť v prírode, vo vesmíre. Výstava je určená aj pre detského diváka.

 

Zdroj: kamsdetmi.com

Zdroj foto: Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár