Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE RODIČOVSTVO

Nadčasové príbehy pre deti: Tipy na detské knihy od tých najlepších autorov naprieč generáciami

Deti a knihy idú ruka v ruke. Dobrá kniha vášmu malému pokladu otvorí dvere do kúzelného sveta fantázie a vzdelania. V tomto článku vám ponúkneme tipy na knihy od spisovateľov, ktorých deti milujú už po celé generácie. 

Roald Dahl

Roald Dahl zaručene patrí medzi jedného z najobľúbenejších spisovateľov detskej literatúry. Vaše deti si určite zamilujú príbeh dievčaťa menom Matilda, ktorá dokáže očami hýbať predmetmi.

Alebo kniha Čarodejnice, ktorá je pravdepodobne prvým „detským hororom“. Táto kniha pomôže v hľadaní odpovede na otázku, čo je v ľudskom živote dôležité a čo nie.

Skvelou knihou od tohto britského spisovateľa je aj menej známa kniha  Jurov zázračný liek. Kniha rozpráva príbeh o Jurovi a jeho starkej, ktorá je ufrflaná zošúverená babizňa, ktorá má vo zvyku nielen jedávať odporné veci, ale sa aj odporne správa k svojmu vnukovi. Keď to už Juro s ňou nemôže vydržať, rozhodne sa, že tú jej mrzutosť navždy vylieči. Namieša jej veľmi zvláštnu medicínu, ktorá je rovnako odpudzujúca ako ona sama, a ktorá má šokujúci účinok!

No ak by ste sa nevedeli rozhodnúť, ktorý príbeh od Roalda Dahla vybrať ako prvý, dobro voľbou môže byť mix jeho poviedok v knihe – Výber z najlepších poviedok Roalda Dahla.

Prečítajte si: Zdravá a rýchla desiata: 10 akčných tipov, čo pripraviť deťom do školy pod zub

Peter Stoličný

Deti do 5 rokov si určite obľúbia sériu kníh o Opici Škorici od autora Petra Stoličného- Opica Škorica znova čaruje, Opica Škorica opäť vystrája, Dobrý deň, opica Škorica, Vianoce s Opicou Škoricou.

Zdroj Pexels, Autor Lina Kivaka

J.K.Rowling

Ak máte doma väčšie deti tak sériou kníh o čarodejníkovi menom Harry Potter určite nič nepokazíte. Navyše túto sériu kníh môžete rozšíriť aj o knihy – Harry Potter a Prekliate dieťa, Vianočné prasiatko.

Traja pátrači

Pre veľkých chlapcov zvoľte sériu kníh Traja pátrači, ako napríklad: Záhada zlovestného strašiaka,  Záhada neskorej pomsty, Tajomstvo Fantómovho jazera. No Traja pátrači učarujú nielen chlapcov, ale aj dievčatám, ktoré milujú napätie a dobrodružstvo.

Zdroj Pexels, Autor Mart Production

Prečítajte si: Kanasta: Pravidlá a stratégia tejto populárnej kartovej hry

Medzi nami dievčatami

Veľké slečny príbehy série kníh Medzi nami dievčatami budú doslovne hltať. Príbehy štyroch kamarátok o ich dospievaní, kamarátstve a prvých láskach budú pre vašu malú-veľkú slečnu bútľavou vŕbou v jej teenegerských rokoch.

Anna zo zeleného domu

Klasika, ktorá nikdy neomrzí. Pojašená Anna Shirley je presne to, čo potrebuje každé dievča. Anna zo zeleného domu prevedie vašu dcéru od začiatku dospievania až po úplnú dospelosť.

Týchto autorov by ste rozhodne mali zaradiť do knižnice vašich detí. Prinesú im zábavu, vzdelanie a zanechajú v nich spomienku na vzrušujúce dobrodružstvo z jedinečných príbehov, ktoré v ich mysli ostanú už navždy.

 

Zdroj foto: Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár