Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE zaujímavosti

Šarády: Zábavná hra pre celú rodinu

Šarády sú skvelou zábavou pre celú rodinu, priateľov a skupiny, ktoré milujú riešiť hádanky. Táto hra je známa svojou jednoduchosťou a schopnosťou zapojiť všetkých hráčov do zábavy. V tomto článku vám predstavíme pravidlá hry Šarády.

Pravidlá hry Šarády

  1. Výber tém: Prvý krok pri príprave hry Šarády je vybrať témy alebo kategórie, ktoré budú súčasťou hry. Témy môžu byť rôzne, ako napríklad filmy, knihy, miesta, osobnosti alebo akékoľvek témy, ktoré si hráči vyberú.
  2. Zápis slov: Každý hráč alebo tím musí napísať niekoľko slov alebo fráz, ktoré sú spojené s vybranými témami. Slová by mali byť náročné alebo zábavné na vyjadrenie Šarády.
  3. Príprava hádacieho slovníka: Pre zabezpečenie spravodlivej hry je potrebný „hádací slovník“ s výzvami alebo frázami, ktoré budú hráči šifrovať. Hádacie slovníky môžu obsahovať slová zo všetkých tém, ktoré sa použijú počas hry.

Prečítajte si: Čo hovoria akčné mamy na zmrzlinovač, popkornovač, sendvičovač a výrobník cukrovej vaty od talianskej značky ARIETE?

Postup hry:

  1. Rozdelenie tímov: Rozdeľte hráčov do tímov. Môžete mať dva tímy alebo viac, podľa počtu účastníkov.
  2. Zvoľte hráča na šifrovanie: V tíme, ktorý začína, zvoľte hráča, ktorý bude šifrovať slovo alebo frázu zo zvoleného hádacieho slovníka. Tento hráč bude „šaráditeľom.“
  3. Šifrovanie: Šaráditeľ dostane slovo alebo frázu, ktorú má vyjadriť šarádou bez použitia slov alebo zvukov. Môže použiť pohyby tela, gestá, grimasy alebo iné spôsoby komunikácie na to, aby dal svojmu tímu nápovedu, čo sa pokúša vyjadriť. Má obvykle obmedzený čas (napríklad 1-2 minúty) na to, aby sa pokúsil komunikovať.
  4. Hádanie: Zvyšok tímu sa snaží hádať slovo alebo frázu, ktorú šaráditeľ vyjadruje. Háda sa nahlas, a šaráditeľ môže reagovať gestami, ak sú na správnej ceste alebo ak sú blízko k správnemu riešeniu. Ak tím uhádne správne, dostanú bod.
  5. Ďalší tím: Po dokončení kola sa hra prenesie na druhý tím, ktorý si vyberie svojho šaráditeľa a háda.
  6. Vyhodnotenie: Pokračujte v hre takto, striedajúc sa medzi tímami. Hra môže pokračovať do určitého počtu kôl alebo do stanoveného času.
  7. Vyhodnotenie bodov: Po ukončení hry zistite, ktorý tím nazbieral viac bodov tým, že uhádol viac slov alebo fráz. Tím s najviac bodmi je víťazom.

Zdroj Pexels, Autor Askar Abayev

Bonusové pravidlá a tipy

  • Časový limit: Môžete nastaviť časový limit na šifrovanie a hádanie, aby ste udržali hru plynulú.
  • Nápovedy: Ak sa hráči zasekli a nevedia hádať, môžu požiadať o jednu alebo dve nápovedy od šaráditeľa.
  • Špeciálne pravidlá pre témové kolá: Môžete zahrnúť špeciálne pravidlá alebo kolo pre určité témy, aby ste hru zvýšili na zábavu a náročnosť.

Hra šarády je skvelý spôsob, ako stráviť čas so svojimi blízkymi a rozvinúť komunikačné a taktické schopnosti. Vytvorte svoje slovníky, vyberte témy a začnite šifrovať a hádať! Buďte pripravení na smiech a zábavu, ktoré táto hra prinesie. 🙂

 

Zdroj foto: Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár