Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE

Tipy a triky akčnej mamy: Tajomstvo krásy rezaných kvetov

Každý, kto si rád dopraje krásne kvety do domácnosti, vie, že čerstvosť kvetov niekedy môže byť krátkodobá. Avšak, existuje spôsob, ako predĺžiť ich životnosť a užiť si ich krásu dlhšie. V našom článku sa dozviete o jednoduchom triku, ako udržať rezané kvety čerstvé a krásne dlhšie – vlastnoručne pripravenom roztoku, ktorý vás prekvapí svojou účinnosťou.

Pripravenie vlastného roztoku na udržanie kvetov vo váze dlhšie čerstvých je jednoduché a účinné.

Prečítajte si: Tipy a triky akčnej mamy: Citrónová šťava-prirodzený spôsob čistenia mikrovlnnej rúry

Na jeho prípravu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 1 liter teplej vody
  • 3 lyžice cukru
  • 2 lyžice bieleho octu

Krok 1: Zmes cukru a octu

Do litra teplej vody pridajte 3 lyžice cukru. Cukor poskytne kvetom potrebnú výživu a energiu na udržanie čerstvosti. Zároveň bude slúžiť ako jednoduchý zdroj glukózy, ktorú kvety vytvárajú pri fotosyntéze.

Krok 2: Pridajte biely ocot

Do tejto zmesi pridajte 2 lyžice bieleho octu. Ocot má antibakteriálne vlastnosti, ktoré pomáhajú zabraňovať rastu baktérií vo vode, čím sa predlžuje životnosť kvetov. Zároveň pomáha udržať vodu čistú a zabezpečiť, aby sa cievy v stonkách kvetov nerozkladali.

Krok 3: Nechajte zmes vychladnúť

Po dôkladnom premiešaní nechajte zmes vychladnúť na izbovú teplotu. Nenechajte ju však vychladnúť až do studena, pretože kvety sú citlivé na prudké teplotné zmeny.

Krok 4: Nalejte do vázy

Keď je zmes pripravená, nalejte ju do vázy tak, aby zhruba 7 až 10 centimetrov zo stoniek kvetov bolo ponorených. Týmto spôsobom budú kvety mať prístup k živinám a budú chránené pred rastom baktérií.

Tento jednoduchý trik s vlastnoručnou prípravou roztoku vám pomôže predĺžiť životnosť rezaných kvetov a užiť si ich krásu dlhšie. Buďte pripravené na prekvapenie, keď uvidíte, ako dlho zostane vaša kytica neporušená a čerstvá. Nie je nič krásnejšie, ako si vychutnať kvety, ktoré nás obklopujú a tento trik vám to umožní ešte dlhšie.

Image by Freepik

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár