Začnite písať

AKČNÉ TIPY Tipy a triky akčných mám zaujímavosti ZDRAVIE

Tipy a triky Akčných mám: Čajové vrecúška na boľavé bradavky

Po dojčení môžu mnohé matky trápiť bolestivé bradavky, čo môže značne skomplikovať radostné chvíle spojené s materstvom i s dojčením. Existuje však jednoduchý a prírodný spôsob, ako si uľaviť a pomôcť bradavkám rýchlejšie sa hojiť. Jedným z účinných riešení je ľadový čajový obklad.

Ako na to:

  1. Pripravte si silný čaj: Uvarte si silný čaj, napríklad čierny alebo zelený. Potom vyberte čajové vrecúška z čaju a ponorte ich na niekoľko minút do rozdrveného ľadu.
  2. Aplikujte na bradavky: Keď čajové vrecúška vychladnú, tak ich priložte na bradavky a prikryte plienkou vloženou do podprsenky.
  3. Nechajte pôsobiť: Nechajte ľadové čajové vrecúška pôsobiť na bradavkách niekoľko minút, ale nepridržiavajte ich príliš dlho, aby nedošlo k prechladnutiu. Stačí pár minút na každej strane.

Prečítajte si: Tipy a triky akčnej mamy: Tajomstvo krásy rezaných kvetov

Čo robí tento spôsob účinným?

Tento spôsob je účinný vďaka prítomnosti kyseliny trieslovej v čaji, ktorá má upokojujúce a hojivé vlastnosti. Tento postup môžete opakovať niekoľkokrát denne, aby ste dosiahli najlepšie výsledky a minimalizovali bolesť bradaviek. Pamätajte však, že každá žena je iná, a preto je dôležité počúvať svoje telo a prispôsobovať tento spôsob podľa svojich potrieb.

Image by Freepik

 

Zdroj foto: freepik.com

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár