Začnite písať

AKČNÉ TIPY INŠPIRÁCIE RODIČOVSTVO zaujímavosti

Zábava pre každého: 3 spoločenské hry pre celú rodinu

V predchádzajúcich článkoch sme vám ponúkli Tipy na spoločenské hry pre deti od 3 do 6 rokov, Tipy na spoločenské hry od 6 do 10 rokov, Tipy na spoločenské hry pre deti od 10 rokov, . Dnes vám prinášame inšpiráciu na 3 skvelé spoločenské hry, pri ktorých sa zabaví celá rodina. 

Jumanji

Poznáte film Jumanji? A čo tak si zahrať túto dobrodružnú hru? Hra Jumanji oživí dobrodružstvo. Táto hra je určena pre tých, ktorí hľadajú spôsob ako zanechať skutočný svet za sebou. Následky tejto legendárnej hry zmiznú až vtedy, keď hráč dosiahne Jumanji (stred) a zvolá jej meno. Použite červenú kupolu na rozlúštenie hádaniek a odhaľte výzvy, ktoré budete musieť prekonať vo svojom dobrodružstve v džungli. Hráč ktorý sa ako prvý dostane do stredu hry, vyhráva za celú skupinu.  Ale pozor, pokiaľ ktorýkoľvek z hráčov príde o všetky životy skôr, ako niekto dosiahne stred, prehrávajú všetci.

Ženy vs. muži

Hra, ktorá rovnako zabaví mužov i ženy. Pri tejto hre sa budete sa smiať cez slzy. Však na čom sa zabavíme lepšie, ako na rozdieloch medzi mužmi a ženami?

V tejto verzii obľúbenej párty hry hrajú ženy proti mužom, alebo inak povedané, muži proti ženám. Jeden z hráčov vždy vysvetľuje slovo alebo slovné spojenie svojmu tímu tak, aby ho členovia uhádli a tým sa priblížili k víťazstvu. Má to však háčik, ženy vysvetľujú slová z mužského sveta a muži zase zo sveta žien. A tak si ženy budú musieť poradiť s opisom napríklad hasáku a muži budú mužom popisovať ovuláciu.

Zdroj Pexels, Autor Mikhail Nilov

Prečítajte si: Pravidlá hry dáma: Stratégia a zábava na šachovnici

Ako to bolo kedysi

Chcete spoznať rodinné príbehy, o ktorých ste ešte nikdy nepočuli? Pod názvom Ako to bolo kedysi sa ukrýva hra určená pre celú rodinu, pri ktorej si môžete spoločne zaspomínať na tie najkrajšie momenty z rodinnej histórie. Hra obsahuje kartičky s retro fotkami a priamo vyzýva k rozprávaniu príbehov zo života vašich blízkych. Pri tejto hre si môžete všetci spoločne zaspomínať alebo odhaliť životné zážitky, o ktorých ste ešte nikdy nerozprávali.

Napadne vám pri pohľade na kartu s fotografiou nejaký Váš zážitok? Pozorne počúvajte svojich blízkych, pretože v druhej fáze hry odpovedajú hráči na otázky, ktoré sa viažu k príbehom. Táto  unikátna rodinná hra, spája generácie a zábavnou formou pomáha trénovať pamäť.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár