Začnite písať

AKČNÉ TIPY

Kam s deťmi v októbri? 7 tipov od Malých výletníkov

jeseň

Jeseň už zavítala aj na Slovensko, listy sa začínajú farbiť do všetkých možných odtieňov a babie leto sa chýli ku koncu. To nie je ale dôvod sedieť doma, práve naopak. Poďte sa aj vy inšpirovať októbrovými tipmi na zaujímavé podujatia, ktoré pre vás pripravila Kristína a jej Malí výletníci.

Šarkany a lampióny

Šarkany a Halloween neodmysliteľne patria k októbru. Určite pozrite, či vaše mesto alebo obec pripravujú večerný lampiónový sprievod alebo šarkaniádu, či Halloweensky karneval. A ak by ste náhodou potrebovali pomôcť s výrobou šarkana, tak 21.10. sa na Vodnom hrade Štíitnik uskutoční práve takýto workshop.

šarkan

Zdroj Pixabay

Kráľovstvo svetlonosov

K jeseni neodmysliteľne patrí aj zbieranie farebných listov, či gaštanov a vyrezávanie z tekvice. Na Trenčianskom hrade si pripravili celý sprievodný program k tejto aktivite. V sobotu 21.10.sa premení na Kráľovstvo svetlonosov s programom zameraným na jesenné kreatívne tvorenie. V Podhájskej zas na vás čakajú 28.10. Tekvicové dni, ktoré zahŕňajú vyrezávanie z tekvíc, šarkanov a aj lampiónový sprievod.

Tajomné a strašidelné prehliadky

Mnoho hradov a zámkov si pripravilo aj špeciálne prehliadky pre mladých odvážlivcov. Na zámku Vígľaš si vypočujte Príbeh grófa Draculu (30. – 31.10.), Príbeh Janka a Marienky ožije spolu so Strašidlami na Smolenickom zámku (28. – 29.10.). Alebo by ste radšej chceli zažiť Halloweensku prehliadku Pevnosti (31.10.)? V tom prípade sa vyberte do Komárna.

tekvica

Zdroj Pixabay

Svetlonos na splave

Presuňme sa od strašidiel na hradoch, do jesennej prírody. Svetlonos na splave sa volá podujatie v rámci ktorej sa ukončí vodácka sezóna v Trnavskom kraji. Všetko vybavenie je v cene lístka. Vy si prineste len dobrú náladu a teplé oblečenie. Splavovať sa budú hneď tri rieky (Váh, Malý Dunaj a Dunajské ramená), stačí si len vybrať.

Vesmírne otázniky

Spojiť hudbu a vesmír dokopy? Prečo nie? Hudobný program Vesmírne otázniky vás prevedie našou Zemou ako aj okolitými planétami. Muzikálové prevedenie si môžete prísť pozrieť 21.10. priamo do Hvezdárne a planetária v Prešove. Pozrite si ale ich celý program (nielen) na október, ktorý je plný zaujímavých podujatí.

Prečítajte si: Ako vrstviť oblečenie deťom: Užitočné tipy a rady

Párty na inline korčuliach

Kolieskové korčule, masky, zábava – zmiešajte ich a vyjde vám z toho Halloweenska disko párty na inline korčuliach. Poznačte si 26.10. a bratislavský Ružinov. Nezabudnite si masku, možno práve tá vaša vyhrá.

Ekocentrum Stupava

Októbrový program Ekocentra Stupava je nabité zaujímavým programom. A aj keď sa už október prehupol do druhej polovice, ešte stále si môžete vytvoriť Drôtené zvieratká (21.10.), zúčastniť sa Výpravy do lesa (28.10.), či Jesenných hier (28.10.).

 

Zdroj foto: Pixabay

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár