Začnite písať

Uncategorized

Tipy a triky Akčných mám: Domáce lepidlo pre deti

Lepidlo je jedným z nevyhnutných nástrojov pri vytváraní kreatívnych detských činností s papierom a výstrižkami. Avšak, čo ak vám povieme, že existuje jednoduchý spôsob, ako si vyrobiť domáce lepidlo, ktoré je mimochodom lacné, netoxické a úplne bezpečné?  V tomto článku vám ukážeme, ako si pripraviť vlastné detské lepidlo, ktoré je nielen zábavné na vytváranie, ale aj šetrné k životnému prostrediu. Navyše ako bonus, je ľahko umývateľné, čo robí z neho ideálnu voľbu pre kreatívne detské činnosti.

Ak ste už unavení z nekonečného hľadania bezpečného lepidla v obchode, máme pre vás skvelý tip. Toto jednoduché a bezpečné lepidlo môžete vyrobiť sami doma s minimálnymi nákladmi a úsilím. Všetko, čo potrebujete, nájdete v kuchyni.

Ako na to?

Ingrediencie:

  • 3 šálky vody
  • 1 šálka múky

Postup:

  1. Vezmite si hrniec a nalejte doň 3 šálky vody.
  2. Pridajte 1 šálku múky do vody.
  3. Za stáleho miešania nechajte zovrieť. Dôležité je udržiavať stále miešanie, aby sa zmes dobre premiešala a nevznikli hrudky.
  4. Potom stíšte oheň a pri miernom vare miešajte zmes, kým nebude hladká a hustá. To môže trvať asi 5-10 minút.
  5. Po dokončení nechajte zmes vychladnúť. Po vychladnutí ju prelejte do pružnej plastovej fľašky, čím si vytvoríte vlastné ekologické lepidlo.

Výhody tohto lepidla:

  1. Bezpečnosť pre deti: Toto lepidlo je úplne netoxické. Nemusíte sa obávať, že by vaše deti dostali do kontaktu so škodlivými chemikáliami.
  2. Úspora financií: Vyrobiť si vlastné lepidlo je cenovo výhodnejšie, ako neustále kupovať komerčné produkty.
  3. Šetrnosť k životnému prostrediu: Toto lepidlo neobsahuje škodlivé chemikálie a môžete ho ľahko vytvoriť z prírodných zložiek.
  4. Ľahko umývateľné: Po dokončení činnosti môžete lepidlo jednoducho zmyť mydlom a vodou, čo ušetrí vašu prácu pri čistení.
  5. Dlhá trvanlivosť: V chladničke toto ekologické lepidlo vydrží mnoho týždňov.

Prečítajte si: Tipy a triky akčnej mamy: Tajomstvo krásy rezaných kvetov

Zaujímavosť

Prvé lepidlo vzniklo už v starovekom Egypte okolo roku 2000 pred n. l. Tieto starodávne lepidlá boli vytvorené z prírodných zložiek, ako boli napríklad živočíšne lepidlá z rôznych živočíšnych tkanív alebo rastlinné lepidlá z latexu niektorých rastlín.

Urobte si vlastné detské lepidlo, ktoré je nielen bezpečné, ale aj priateľské k životnému prostrediu. Vaše deti budú milovať tento nový spôsob tvorby a vy budete pokojnejší, že pracujú s bezpečnými materiálmi.

Domáce lepidlo vám zaberie pár minút vášho času, ktorý vaše deti veľmi ocenia. Vyrobíte im bezpečné lepidlo,ktoré neobsahuje žiadne toxíny.

Autor fotky: Ksenia Chernaya/Pexels.com

 

 

Zdroj foto: freepik.com, pexels.com

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár