Začnite písať

RECEPTY

Jablkový koláč: Odmerka? Postačí vám obyčajná lyžica!

Jablkový koláč Odmerka Postačí vám obyčajná lyžica!

Chystáte sa piecť jablkový koláč, no chýba vám odmerka či váha? Nič sa nedeje! Postačí vám iba obyčajná lyžica. Tak poďte sa pustiť do pečenia tohto jednoduchého koláčika a prekvapte ním celú vašu rodinu.

Ingrediencie na prípravu cesta

 3 ks vajce

12 PL kokosový olej

12 PL mlieko

12 PL trstinový cukor

12 PL hladká múka

1/2 balíček kypriaci prášok do pečiva

Plnka

1 kg jablká (5-6 väčších jabĺk)

1 balíček škoricový cukor

Prečítajte si: Najlepšie chrumkavé rožky

Postup prípravy

Jablková plnka

Začneme s prípravou plnky. Jablká dôkladne umyjeme, očistíme od šupky a nastrúhame. Škoricový cukor vmiešame do jabĺk a podľa chuti, ak sú jablká menej sladké alebo trochu kyslejšie, pridáme aj vanilínový cukor.

Príprava cesta

V mise vymiešame celé vajíčka s trstinovým cukrom a šľaháme ich do hladkej peny. Potom pridáme kokosový olej a mlieko a opäť premiešame. Nakoniec postupne vsypeme hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame hladké cesto.

V mise vymiešame celé vajíčka s trstinovým cukrom

V mise vymiešame celé vajíčka s trstinovým cukrom.

Pridáme múku s kypriacim práškom, olejom a mliekom a po vymiešaní nám vznikne hladké cesto.

Pridáme múku s kypriacim práškom, olejom a mliekom a po vymiešaní nám vznikne hladké cesto.

Príprava plechu

Vyberieme si menší plech o rozmere 20×30 cm (ak taký nemáte, tak môžete použiť aj iný). Plech potrieme maslom alebo olejom a posypeme tenkou vrstvou múky. Z cesta odoberieme polovicu a vylejeme ju na pripravený plech. Následne vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov.

Z cesta odoberieme polovicu a vylejeme ju na pripravený plech.

Z cesta odoberieme polovicu a vylejeme ju na pripravený plech.

Vrstvenie jablkovej plnky

Po približne 12 minútach pečenia vyberieme plech z rúry. Rovnomerne naň rozložíme jablkovú plnku a dávame pozor, aby sme nevytvorili žiadne medzery. Potom vylejeme zvyšné cesto. Vraciame do rúry a pečieme ďalších 12-15 minút. Dávajte si pozor, aby koláčik nezačal prihárať!

Rovnomerne naň rozložíme jablkovú plnku.

Rovnomerne naň rozložíme jablkovú plnku.

Jablková plnka by mala byť rovnomerne rozložená.

Jablková plnka by mala byť rovnomerne rozložená.

Vylejeme zvyšné cesto.

Vylejeme zvyšné cesto.

Vrátime do rúry zapiecť ešte na 12-15 minút.

Vrátime do rúry zapiecť ešte na 12-15 minút.

Ozdobenie

Keď je koláč zlatohnedý a voňavý, vyberieme ho z rúry a necháme na plechu vychladnúť. Pred podávaním ho jemne posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme podľa našej fantázie.

Po vybraní z rúry necháme koláčik vychladnúť a ozdobíme podľa svojej fantázie.

Po vybraní z rúry necháme koláčik vychladnúť a ozdobíme podľa svojej fantázie.

Veríme, že tento koláč vás nadchne svojou chuťou.

Veríme, že tento koláč vás nadchne svojou chuťou.

Veríme, že tento koláč vás nadchne svojou chuťou a rýchlo sa zaradí medzi vaše najobľúbenejšie recepty, ktoré budete s potešením a láskou pripravovať znovu.

Pre viac zaujímavých článkov kliknite na našu web stránku.

Rýchly, jednoduchý koláčik, ktorý bude vždy skvelým nápadom.

Rýchly, jednoduchý koláčik, ktorý bude vždy skvelým nápadom.

Zdroj foto: Redakcia

Zanechaj nám svoj komentár