Začnite písať

SPOLOČENSKÉ HRY

Máte radi hru Človeče nehnevaj sa? Hráte ju naozaj správne?

Hra „Človeče, nehnevaj sa!“ je tradičnou stolnou hrou, ktorú môžete hrať s priateľmi a rodinou. Táto hra je obľúbená pre svoju jednoduchosť a zábavnosť. Tu sú pravidlá hry.

Čo na hru potrebujete?

Hracia doska „Človeče, nehnevaj sa!“ s 40 políčkami (alebo podobná hracia doska).

  • 4 hracie postavičky rôznych farieb pre každého hráča.
  • Kocka s číslami od 1 do 6.

Cieľ hry

Cieľom hry je dostať všetky svoje hracie postavičky zo štartovacieho políčka (súčasť hracej dosky) na svoje cieľové políčka (štvorec v rohu hracej dosky v rovnakej farbe ako vaše postavičky).

Prečítajte si: Zahrajte si s nami kartovú hru Bridž – pravidlá hry

Pravidlá hry

  1. Každý hráč si vyberie 4 hracie postavičky jednej farby a postaví ich na štartové políčko vo svojom rohu hracej dosky.
  2. Hráči hodia kockou, aby určili, koľko políčok môžu posunúť jednu z ich postavičiek. Hráč sa posúva v smere hodinových ručičiek, okolo hracej dosky.
  3. Ak hráč hodí 6, môže posunúť jednu zo svojich postavičiek o 6 políčok a potom hádzať kockou ešte raz. Ak sa hráč dostane na políčko so svojou postavičkou presne do cieľa, postavička je bezpečná a už nemôže byť vrátená na štartové políčko.
  4. Ak hráč príde na políčko, kde je už postavička iného hráča, postavička iného hráča je „zabitá“ a musí začať znovu od štartu. „Zabitá“ postavička sa vracia na štartové políčko a hráč musí hodiť 6, aby ju mohol znovu vypustiť na hraciu dosku.
  5. Hra pokračuje v smere hodinových ručičiek, pričom hráči sa snažia dostať všetky svoje postavičky do cieľa.
  6. Hráč, ktorý prvý dá všetky svoje postavičky do cieľa, vyhráva hru „Človeče, nehnevaj sa!“

„Človeče, nehnevaj sa!“ je zábavná a dynamická hra, ktorá môže trvať rôzne dlho a prináša veľa zábavy. Je vhodná pre hráčov všetkých vekových kategórií a stane sa skvelou voľbou pre rodinné večery alebo stretávania s priateľmi.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár