Začnite písať

RECEPTY

Najlepšie chrumkavé rožky

Najlepšie chrumkavé rožky

Najlepšie chrumkavé rožky. Presne, tak si ich pamätáte. Tie nezameniteľné staré a dobré komunistické rožky. Naša verzia domácich rožkov vás touto chuťou vráti späť do minulosti. Neváhajte a namiesto kupovaných rožkov z obchodu radšej ukážte deťom, čo znamená skutočná kvalita pečiva. Obdarujte nimi svoju rodinu už dnes!

Recept na najlepšie chrumkavé rožky

Potrebujeme:

  • 500 g hladkej múky
  • 30 g bravčovej masti
  • 20 g droždia
  • 2 ČL soli
  • 270 ml vlažnej vody
  • 1 ČL kryštálového cukru

Prečítajte si: Pumpkin spice sirup: Sirup, ktorý dodá káve pravú jesennú chuť

Postup:

  1. Do nádoby preosejte múku. Tým dosiahnete nadýchanejšiu striedku.
  2. Pridajte všetky ostatné suroviny. Nemusíte vytvárať kvások zvlášť.
  3. Zmiešajte všetko dohromady a vypracujte nelepivé cesto. Nechajte ho kysnúť približne hodinu.
  4. Cesto si rozdeľte na 80 g bochníčky a vytvarujte ich do tvaru guľôčok.
  5. Z každej guľôčky vyvaľkajte trojuholník a potom ho stáčajte od širšieho konca do tvaru rožka. Cesto potom ešte rukami rozvaľkajte a natiahnite do požadovanej dĺžky.
  6. Vytvorené rožky umiestnite na plech rolovanou stranou nadol vo vzdialenosti aspoň 4 cm od seba, aby sa neprilepili o seba. Nechajte ich potom ešte kysnúť cca 40 minút. Nezabudnite ich prikryť, aby neobschli.
  7. Pred koncom kysnutia, vyhrejte rúru na 220°C. Na dno rúry umiestnite starší plech.
  8. Po vložení plechu s rožkami do rúry pridajte šálku vriacej vody na starší plech v rúre, aby ste vytvorili paru. Rožky pred vložením do vyhriatej rúry postriekajte vodou alebo mliekom.
  9. Po 7 minútach pečenia skontrolujte či sú rožky zafarbené a kôrka je chrumkavá. Plech s vodou potom vyberte a rožky dopekajte pri rovnakej teplote.
  10. Pečte rožky pri 220°C približne 15-20 minút a nezabudnite priebežne kontrolovať zafarbenie kôrky.

Tip

Do cesta môžete pridať aj rôzne druhy semiačok, sušené rajčiny alebo chia semiačka pre zaujímavú chuť.

Ako vidíte, príprava týchto rožkov je jednoduchá a výsledok stojí za to. Vychutnajte si ich teplé a chrumkavé!

Pre viac zaujímavých článkov nájdete na našom webe.

Vždy chrumkavé a nadýchané, presne takéto sú rožky z nášho receptu. Stojí za to si ich upiecť.

Tento recept stojí za vyskúšanie, pretože lepšie rožky, ako sú tieto ste nejedli.

 

zdroj foto: redakcia

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár