Začnite písať

ROZHOVORY

Naučte sa zachrániť život: Kurzy prvej pomoci pre rodičov s Máriou Laušovou

Mária Laušová, lekárka a inštruktorka prvej pomoci, poskytuje kurzy prvej pomoci, kde rodičov učí správne reagovať a zvládať výzvy, ktorým čelia pri každodennej starostlivosti o deti. Kurzy sa skladajú z teoretickej a praktickej časti a okrem prvej pomoci sa v nich dozviete aj množstvo praktických tipov. Prvá pomoc je totižto často jediná a neopakovateľná šanca, zachrániť život. Rýchla a správna reakcia tak môže zabrániť najhoršiemu.

Pexels_Autor fotky Janko Ferlic

Naučte sa poskytnúť prvú pomoc  

Prečo by mali rodičia absolvovať kurzy prvej pomoci?

Pretože nám na zdraví našich blízkych záleží. Každý deň sa stávajú rôzne veci a hlavne pri deťoch na to stačí sekunda nepozornosti a musíte zasahovať. Prvá pomoc sa týka každého z nás.

Dodajú vaše kurzy rodičom odvahu a väčšiu istotu?

Myslím si, že áno. Na kurze si prejdeme veľa situácií, ktoré sa deťom stávajú. Povieme si ako pri nich správne postupovať. Hlavne si ich prakticky nacvičíme. Samotný fakt, že sa naučíme postupy, nás upokojí.

Prečítajte si: Prvá pomoc s Máriou Laušovou: Popáleniny, nehody vo vode a pády

Skladá sa teoretická časť z otázok rodičov, je interaktívna?

Pravdaže. S rodičmi diskutujeme počas celého kurzu, hlavne teda v teoretickej časti. Rodičia sa zaujímajú a chcú vedieť viac.

Je praktická časť pri kurze prvej pomoci dôležitá? 

Praktická časť je najdôležitejšia. Prvá pomoc sa dá naučiť jedine trénovaním, inak to nejde. Postupy si musíme prakticky vyskúšať a pravidelne si ich obnovovať. Ak tak robíme, keď príde na „lámanie chleba“, informácie sa nám okamžite vyplavia a vieme ich použiť pre záchranu blížneho.

Prečítajte si: Prvá pomoc pre rodičov s Máriou Laušovou: Pitný režim, prehriatie a úpal

Vyhodnocujete na kurze aj nesprávny postup, aby sa účastníci priamo pri „tréningu“ dozvedeli, kde urobili chybu?

Každého účastníka opravujem, pretože na to prišiel, aby sa to naučil správne. Zvyčajne stačí len trochu poradiť a hneď to rodičom ide od ruky.

Kurzy prvej pomoci pre rodičov – kupón so zľavou

Poďte sa s Máriou Laušovou naučiť poskytovať prvú pomoc práve teraz. Neváhajte a prihláste sa do Kurzu prvej pomoci pre rodičov. Nikdy neviete, kedy sa vám vedomosti a skúsenosti z kurzu môžu zísť. Do konca roka 2023 majú Akčné mamy špeciálnu zľavu. Prihláste sa na niektorý z kurzov v ponuke, zadajte kód akcnamama a získajte zľavu 3 eurá. Prihlásenie a všetky informácie nájdete na webe www.zachranuj.sk.

Zdroj foto: archív Mária Laušová

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár