Začnite písať

SPOLOČENSKÉ HRY

Pasians-Solitaire: Jednoduchý sprievodca pravidlami hry

pasians

Pasians, tiež známy ako Solitaire, je jednou z najpopulárnejších jednoherných kartových hier na svete. Je to hra, ktorá sa hrá na počítačoch, tabletoch a smartfónoch, ale aj s fyzickými karty. V tomto článku sa pozrieme na to, ako sa hrá klasický Pasians, na jeho históriu a niektoré varianty tejto ikonickej kartovej hry.

História Pasiansu

Pasians má zaujímavú históriu, ktorá siaha až do 18. storočia. Prvýkrát sa objavil vo Francúzsku. Počiatky Pasiansu sú nejasné, ale prvá písomná zmienka o tejto hre pochádza z roku 1788. Pasians sa rýchlo stal populárnou hrou v Európe a neskôr sa rozšíril do iných častí sveta.

Ako Hrať Klasický Pasians

Hra Pasians sa hrá so štandardným balíčkom 52 kariet. Cieľom hry je presunúť všetky karty na základné stĺpce podľa vzostupnej postupnosti hodnôt a podľa farby.

Tu sú základné pravidlá ako hra Pasians:

  1. Rozdelenie Kariet: Začnite tým, že položíte sedem kariet tvoriacich stĺpce. Prvý stĺpec má jednu kartu, druhý dve karty, tretí tri karty a tak ďalej. Zvyšné karty sa dajú do balíčka.
  2. Otočenie Kariet: Otočte vrchnú kartu v balíčku. Táto karta je teraz viditeľná a hrá sa s ňou.
  3. Presun Kariet: Môžete presúvať karty v stĺpcoch alebo v balíčku. Presúvajte karty tak, aby vytvorili postupnosť kariet od kráľa (K) po eso (A) v rovnakej farbe.
  4. Vytváranie Základných Stĺpcov: Cieľom je vytvoriť štyri základné stĺpce, pričom každý začína eso (A) a postupuje až po kráľa (K) v jednej farbe (srdce, piky, kríže, káry).
  5. Zostavenie Balíčka: Pokiaľ nie je možné presunúť ďalšiu kartu zo stĺpca alebo balíčka na základný stĺpec, môžete otvoriť novú kartu z balíčka.
  6. Opakovanie a Kombinácie: Opakujte kroky 3 až 5, kým nebudete môcť všetky karty presunúť na základné stĺpce alebo budete mať nedotknutú kartu.
pasians

Zdroj Pexels, Autor Kampus Production

Prečítajte si: Hrajte Bingo ako profesionál: Odhaľte tajomstvo úspechu s našimi pravidlami hry

Víťazstvo

Hra Pasians môže byť veľmi náročná a vyžaduje trpezlivosť a stratégiu. Úspech v Pasiansi závisí na schopnosti plánovať dopredu a rozhodovať sa, ktoré karty presunúť a kedy. Víťazstvo v Pasiansi znamená, že ste úspešne presunuli všetky karty na základné stĺpce podľa vzostupnej postupnosti a podľa farby.

S nástupom digitálneho veku sa Pasians stala veľmi populárnou na počítačoch a mobilných zariadeniach. Existuje mnoho aplikácií a online verzií Pasiansu, ktoré umožňujú hrať túto klasickú kartovú hru na rôznych platformách.

Pasians je jednoduchá a zároveň náročná hra, ktorá poskytuje hodiny zábavy a výzvy. Bez ohľadu na to, či hráte s fyzickými kartami alebo na počítači, Pasians je skvelý spôsob, ako tráviť čas a cvičiť myslenie a stratégiu. Takže vezmite balíček kariet a vyskúšajte túto klasickú hru Pasians ešte dnes!

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár