Začnite písať

SPOLOČENSKÉ HRY

Sprievodca pravidlami hry – Pravda alebo odvaha

Máte doma tínedžera? Vyskúšajte spoločenskú hru, ktorá je obľúbená medzi mladými – Pravda alebo odvaha. Pravidlá hry sú jednoduché, ale môžu byť prispôsobené podľa preferencií skupiny.

Pravidlá hry Pravda alebo odvaha

Výber účastníkov

Hru môže hrať malá alebo veľká skupina ľudí.

Rozhodnutie medzi „Pravdou“ a „Odvahou“

Prvý hráč sa rozhodne, či chce počuť otázku „Pravda“ alebo akciu „Odvaha“. Ak zvolí „Pravdu“, je povinný odpovedať na otázku, ktorú mu ostatní položia. Ak zvolí „Odvahu“, musí splniť nejakú výzvu, ktorú mu ostatní dajú.

Otázky „Pravda“

Otázky by mali byť otvorené a zaujímavé, ale mali by ste sa vyhnúť príliš osobným alebo nepríjemným témam, ktoré by mohli niekoho zraniť. Každý účastník má možnosť položiť otázku tomu, kto zvolil „Pravdu“.

Akcia „Odvaha“

Úlohy na odvahu by mali byť zábavné a neškodné. Napríklad, môžete požiadať hráča, aby zaspieval svoju obľúbenú pesničku pred všetkými.

Keď hráč splní úlohu „Odvaha“, stáva sa novým „stoličkovým“ hráčom a rozhoduje, kto bude ďalší na rade. Keď hráč odpovie na otázku „Pravda“, je na rade ten, kto položil otázku.

pravda alebo odvaha

Zdroj Pexels, Autor Kindel Media

Ak hráč nie je pripravený alebo nechce odpovedať na konkrétnu otázku „Pravda“, môže si vybrať inú otázku alebo pokračovať v otázke „Odvaha“.

Je dôležité, aby všetci hráči zachovali dôveru a rešpekt voči ostatným. Ak niekto dáva otázky alebo výzvy, mal by mať na pamäti pohodlie a hranice ostatných hráčov.

Koordinátor hry

V niektorých prípadoch môže byť užitočné mať osobu, ktorá bude zodpovedná za organizáciu hry a riešenie akýchkoľvek sporov alebo nejasností.

Hra „Pravda alebo odvaha“ je skvelý spôsob, ako sa zabaviť a bližšie spoznať svojich priateľov alebo členov rodiny. Je to tiež príležitosť na vytvorenie vtipných a nezabudnuteľných chvíľ. Nezabudnite však, že cieľom je zábava, a preto by ste mali dbať na to, aby nikto necítil nepohodlie alebo sa necítil nútený robiť niečo, čo nechce.

Prajeme veľa zábavy!

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár