Začnite písať

AKČNÉ TIPY

Tieto 3 knihy by si mal prečítať každý rodič

knihy o rodičovstve

O tom, že rodičovstvo je náročné vie určite každý rodič. Preto vám prinášame 3 inšpirácie na knihy o rodičovstve, ktoré vám pomôžu rozvíjať sa a rásť spoločne s vašimi deťmi.

Psychológia pre milujúcich rodičov

Psychológia pre milujúcich rodičov je kniha, ktorá rozpráva o tom, že dieťa sa nemusí vždy vyvíjať podľa tabuľky a to je úplne v poriadku. Túto knihu napísali tri psychologičky, vedkyne a mamy, ktoré detailne rozoberajú prvý rok bábätka. Riešia témy ako-  vzťahová väzba, temperament, plač a spánok bábätka, jeho emočný aj rozumový vývin. Nechať dieťa plakať, alebo ho brať do náručia? Čo robiť, aby dobre spalo? Čo dieťatko stresuje a ako mu pomôcť? Čo je najdôležitejšia úloha rodičov počas prvého spoločného roku s bábätkom, aby mu postavili základy pre šťastný život? Na všetky tieto otázky dostanete odpoveď v knihe Psychológia pre milujúcich rodičov.

 

„Veríme, že ak sa budeme k našim deťom správať od prvého dňa s rešpektom, bez popierania ich potrieb a emócií, s pridaním pevných hraníc a pozitívnej disciplíny, vyrastú z nich šťastní a zodpovední dospelí. Veríme, že títo malí ľudia, ktorých nadovšetko milujeme, môžu mať krásny život, môžu byť zdraví, veselí a dobrosrdeční. Môžu veriť sami v seba a v iných ľudí. A predovšetkým, žiť svoj život s ľahkosťou a mať radi seba a iných takou láskou, akou boli milovaní a prijímaní, od kedy sú.“

knihy o rodičovstvePrečítajte si: Akým potravinám by sa mala tehotná žena vyhýbať?

Orchidey a púpavy

Orchidey a púpavy hovorí o tom, že každé dieťa je celkom iné. Prostredie ovplyvňuje gény a gény ovplyvňujú reakciu na prostredie. Kniha vám tiež vysvetlí prečo niektoré deti musia bojovať s ťažkosťami a tiež vás vysvetlí ako môže prosperovať každé dieťa. Bez rozdielu aké má gény alebo v akom prostredí žije.

Objavte v sebe dobrého rodiča

Objavte v sebe dobrého rodiča napísala psychologička a spisovateľka Becky Kennedy, ktorá spôsobila rodičovskú revolúciu. Pretože sa na ňu rodičia obracali s vetami typu:

„Moje dvanásťročné dieťa ma neposlúcha! Je to na porazenie. Neviem, čo mám robiť.“
„Naše päťročné dieťa sa v noci stále pocikáva. Viete nám pomôcť?“

Obracali sa na ňu rodičia, ktorí sa ocitli v zložitých situáciách vyvolávajúcich pocity frustrácie, vyčerpanosti a bezmocnosti. Ich spoločná túžba však bola rovnaká: všetci chceli byť lepšími rodičmi.

Autorka sa v knihe delí o svoju výchovnú filozofiu a ponúkne im mnoho užitočných a praktických stratégií a metód, ktorých cieľom je blaho rodiča a súčasne blaho dieťaťa. Autorka zároveň ponúka riešenia konkrétnych situácií v oblastiach ako separačná úzkosť, agresívne emočné výbuchy, súrodenecká rivalita, vzdor či problémy so spánkom.

Prečítajte si: 10 akčných tipov na Halloween kostými pre deti

Psychlogička Becky Kennedy pomáha rodičom aj na svojom Instagrame

 

 

Zdroj foto: Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár