Začnite písať

Tipy a triky akčných mám

Tipy a triky Akčných Mám: Odstránenie žuvačky z vlasov a koberca

Čo robiť, keď sa žuvačka prilepí na vlasy vášmu dieťaťu alebo na taký koberec? Bez obáv – existuje efektívny spôsob, ako sa tejto nepríjemnej situácie zbaviť. Namiesto nožničiek stačí mať pri ruke obyčajný olej, ktorý vám pomôže odlepiť žuvačku bez poškodenia vlasov či koberca. Čítajte ďalej a dozviete sa ako na to!

Čo, teda treba urobiť, ak sa žuvačka nešťastnou náhodou prilepí na vlasy alebo koberec?

Nasledujte tieto kroky:

Ako odlepiť žuvačku z vlasov:

  1. Potrebujete olej: Môžete použiť bežný kuchynský olej, ako je rastlinný olej alebo olivový olej. Olej slúži ako efektívny zmäkčovač žuvačky.
  2. Naneste olej: Naneste dostatočné množstvo oleja priamo na miesto, kde je žuvačka prilepená na vlasy. Uistite sa, že pokryjete žuvačku i okolité vlasy.
  3. Počkajte na zmäkčenie: Nechajte olej pôsobiť niekoľko minút, aby zmäkčil žuvačku a uľahčil jej odlepenie.
  4. Vyčešte žuvačku: Začnite od okraja žuvačky a postupne ju vyčešte z vlasov. Môžete použiť hrubý hrebeň alebo prsty, aby ste žuvačku opatrne odlepili.
  5. Umyte vlasy: Po odstránení žuvačky si vlasy dôkladne umyte šampónom a opláchnite. Týmto spôsobom odstránite zvyšky oleja aj žuvačky.

 Ako odlepiť žuvačku z koberca:

  1. Skúste olej na skúšobnom kúsku: Predtým, ako použijete olej na celý koberec, skúste ho na menej viditeľnom mieste. Tak sa uistíte, že olej nepoškodí farbu ani vlákna koberca.
  2. Naneste olej: Ak skúšobný kúsok nevykazuje žiadne problémy, naneste olej priamo na miesto, kde je žuvačka prilepená na koberec.
  3. Zmäkčite žuvačku: Nechajte olej pôsobiť asi 10-15 minút. Olej by mal postupne zmäkčiť žuvačku.
  4. Odstráňte žuvačku: Začnite od okraja žuvačky a postupne ju opatrne odstráňte z koberca. Môžete použiť plastovú špachtľu alebo papierový kartón.
  5. Čistenie koberca: Po odstránení žuvačky dôkladne vyčistite koberec čistou handrou a mierne teplou vodou. Uistite sa, že odstránite aj všetky zvyšky oleja.

Prečítajte si : Tipy a triky Akčných mám: Domáce lepidlo pre deti

Týmto spôsobom by ste mali úspešne odstrániť žuvačku z vlasov aj koberca bez toho, aby ste poškodili materiál alebo vlasy. Pamätajte si však, že trpezlivosť je kľúčom a dávajte si pozor, aby ste nepoužili príliš veľa oleja, čo by mohlo spôsobiť mastné škvrny.

vyčistiť žuvačku z koberca môže byť náročné, ale ak máte správny recept , tak ho vyčistíte bez problémov. Stačí na to olej a žuvačka z koberca zmizne

Image by Freepik

 

Zdroj foto: freepik.com

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár