Začnite písať

AKČNÉ TIPY

4+1 akčný tip na rozprávky pre malých i veľkých

Máte doma malého milovníka rozprávok? Inšpirujte sa našimi 4 tipmi na nádherné rozprávky, ktoré zaujmú nielen dieťa, ale aj dospelého. Máme pre vás aj bonusový tip na návštevu kina s vašim drobcom.

Luca

Walt Disney Pictures a Pixar Animation Studios sú zárukou kvalitnej rozprávky s tým najkrajším príbehom. A presne taká je aj rozprávka Luca. Luca je animovaný fantasy film o dospievaní plachého chlapca, ktorý je morskou príšerou. Luca sa však na súši mení na ľudskú bytosť. Rozprávka vychádza z talianskych mýtov a folklóru. Morská príšera je len metaforou na pocit inakosti. Príbeh o dospievaní a pocite inakosti chytí za srdce malých i veľkých.

Prečítajte si: Spoločenská hra pre všetky generácie – Pravidlá hry Activity

Coco

Coco je jedna z najkrajších rozprávok, ktorá nie je určená len deťom, ale aj dospelým. Rozprávka plná hudby a piesní. Coco je o príbehu chlapca menom Miguel a o jeho láske k hudbe aj napriek tomu, že mu hudbu zakazuje celá rodina. Za nevysvetliteľných okolností sa Miguel ocitne na mieste, ktoré ešte žiadny živý človek nenavštívil – v krásnom a pestrofarebnom svete zosnulých, kde sa dozvie všetky tajomstvá svojej rodiny.

Duša

Ďalšia z rozprávok, ktorá sa páči nielen detskému divákovi, ale aj tomu dospelému. Príbeh sleduje Joea Gardnera, stredoškolského učiteľa a ctižiadostivého klaviristu, ktorý po nehode upadne do kómy a snaží sa spojiť svoju oddelenú dušu a telo v čase svojej veľkej prestávky ako jazzového hudobníka. Podarí sa Joeavi spojiť svoje telo s dušou? Naplní si nakoniec svoj sen byť jazzovým klaviristom? Alebo sa jeho životné hodnoty a priority celkom zmenia po tom, čo pobozká smrť?

Encanto

Ak sa vám zapáči rozprávka Coco, tak si určite s deťmi pozrite aj Encanto – Čarovný svet. Opäť krásna hudobná rozprávka, ktorá sleduje viacgeneračnú kolumbijskú rodinu Madrigalovcov. Rodinu vedie matriarcha, deti a vnúčatá – okrem Mirabel – dostávajú od zázraku magické dary, ktoré využívajú na pomoc ľuďom vo svojej vidieckej komunite nazývanej Encanto. Keď sa Mirabel dozvie, že rodina stráca mágiu, vydá sa zistiť prečo a zachrániť rodinu a dom. Podarí sa Mirabel získať pre rodinu magické schopnosti späť?

rozprávka pre deti

Zdroj Pexels

Prečítajte si: Ako zlepšiť kvalitu života: Poznáte non-toxic filozofiu?

Bonusový tip

Labková patróla vo veľkofilme

Čo tak zobrať deti do kina na aktuálne jednu z najobľúbenejších detských rozprávok? Labková pátrola sa po obrovskom úspechu medzi detskými divákmi dostala aj do kín ako celovečerný film. Labková pátrola je fenomén detí a ak aj vy máte doma milovníka Labkovej patroly neváhajte a užite si spoločne zážitok z rozprávky na veľkej obrazovke.

 

Zdroj foto: Pexels, Wikimedia common

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár