Začnite písať

PR ČLÁNKY

Vyberáte si zimné členkové čižmy? 5 tipov, na čo myslieť pred kúpou

So zimou prichádza čas, kedy treba myslieť na výmenu nielen oblečenia, ale tiež topánok. Zimné čižmy by vás mali ochrániť pred chladom, snehom, dažďom či zľadovatenými chodníkmi a zároveň by do vašich outfitov mali vniesť iskru a štýl. Viete, ako si vybrať zimné čižmy tak, aby spĺňali všetky spomenuté body?

Prečo staviť na zimné členkové čižmy?

Ako sa hovorí, 100 ľudí = 100 chutí. Presne to platí aj pri výbere topánok na zimu. Niekto najradšej siahne po masívnych teniskách, iný zas po nízkych členkových čižmičkách s kožušinou. Odvážne dámy si zas obúvajú čižmy nad kolená, no jedno ostáva isté. Práve klasické zimné čižmy s výškou siahajúcou približne do polovice lýtka, ktoré môžete nájsť pod označením zimné členkové čižmy, sú najobľúbenejšou voľbou žien na celom svete.

Sú totiž veľmi univerzálne a všestranné, hodia sa k rôznym outfitom aj na rôzne príležitosti. No a tu sa opäť dostávame k hlavnej pointe. Veľmi dôležité je totiž pred samotnou kúpou zvážiť niekoľko faktorov a odpovedať si na zopár otázok. Možno vám celý tento proces príde zbytočný, avšak uisťujeme vás, že práve vďaka premyslenému postupu si napokon vyberiete zimné čižmy, ktoré budete nosiť s obľubou a nadšením aj niekoľko sezón.

5 tipov, na čo myslieť pred kúpou zimných čižiem

Možno patríte k ženám, ktoré presne vedia, aké zimné čižmy chcú. No pokiaľ patríte k väčšine a rozhodujete sa medzi niekoľkými pármi, poprípade netušíte, po akom kúsku siahnuť, nasledujúce tipy sú presne pre vás.

  1. Odpovedzte si na niekoľko otázok

Ako prvé zo všetkého by ste mali vedieť, čo od svojich nových čižiem vlastne očakávate. Hľadáte pár na špeciálnu príležitosť alebo skôr na každodenné nosenie? Presúvate sa častejšie autom alebo pešo? Je pre vás prioritou komfort alebo skôr trendovosť? Je vás šatník plný elegantných kúskov alebo prevládajú ležérne outfity? Pokiaľ ste si na ne odpovedali, môžete sa presunúť na druhý bod.

  1. Zamerajte sa na vzhľad zimných čižiem

Oči vyberajú ako prvé, preto sa na ne spoľahnite. Zimné členkové čižmy budú pomerne výrazný doplnok vo vašom outfite, preto je dôležité, aby ste siahli po kúsku, ktorý do vášho štýlu dokonale zapadne. Tu sa dostávame k odpovediam na otázky z predchádzajúceho bodu. Pokiaľ je váš šatník skôr elegantný, stavte na kožené čižmy v hnedej alebo čiernej farbe. Ak sa radšej obliekate do ležérnych ši športových kúskov, ideálne budú čižmy pripomínajúce topánky do snehu či také, ktoré pôsobia o čosi viac uvoľnene. Patríte k ženám, ktoré počas zimy častejšie využívajú auto? Vyšší opätok pre vás nebude žiaden problém. No ak často kráčate pešo a trávite veľa času v teréne, najideálnejšie budú zimné členkové čižmy so žiadnym alebo nízkym opätkom.

  1. Preberte možnosti materiálu a starostlivosti o čižmy

O kožené zimné čižmy sa treba viacej starať, no zároveň sú odolnejšie. Dobre odpudzujú vodu aj chlad, ale vaše nohy v nich budú dýchať menej ako v čižmách z umelých a syntetických materiálov. Pri výbere preto berte tieto fakty do úvahy.

  1. Zamerajte sa na funkčnosť čižiem

Čižmy s tenkou podrážkou a bez zateplenia síce môžu vyzerať štýlovo, no siahnite po nich v prípade, ak ich potrebujete skôr ako doplnok. Naopak, na každodenné nosenie si vyberte zimné členkové čižmy, ktoré sú kvalitne ušité, majú prepracované detaily, hrubú podrážku aj dobrý spôsob nazúvania.

  1. Spravte si prehľad o aktuálnej ponuke

No a v neposlednom rade si spravte prehľad o tom, aké čižmy sú aktuálne najviac populárne či v akých vyniknete. Nezabudnite si čítať recenzie a popisy k jednotlivým produktom. Začnite napríklad s internetovým či kamenným obchodom CCC, v ktorom nájdete stovky krásnych a kvalitných zimných členkových čižiem a oveľa viac.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár