Začnite písať

AKČNÉ TIPY

Zábava pre upršané dni: 10 kreatívnych aktivít pre mamičky a deti

Daždivé dni nemusia znamenať zatvorené dvere a nudu vo vnútri. Namiesto toho môžu byť tieto dni plné zábavy a neobmedzenej kreativity. Pripravili sme si 10 kreatívnych aktivít, ktoré môžete podnikať doma počas nepriaznivého počasia so svojimi deťmi.

Poďme sa pozrieť na nasledujúcich 10 skvelých tipov, ktoré ocenia vaše deti a taktiež aj vy ako rodičia.

1. Maľovanie na sklo

Kúpte si špeciálne farby na sklo a nechajte deti vytvárať svoje vlastné umelecké diela na oknách. Môžu nakresliť kvapky dažďa, dúhu alebo vesmírne dobrodružstvá. Tento spôsob tvorby nielen osvieži váš interiér, ale aj povzbudí kreativitu detí.

2. Dom z vankúšov a diek

Pomôžte deťom postaviť veľký domček alebo pevnosť z vankúšov a diek. Vo vnútri sa môžu hrať, čítať knihy alebo dokonca usporiadať piknikovú oslavu. Táto aktivita rozvíja ich konštrukčné a organizačné schopnosti a navyše ich táto aktivita zabaví na naozaj dlho.

3. Kreatívna kuchyňa

Zapojte deti do prípravy dezertov alebo koláčov. Pečenie nie je len chutnou aktivitou, ale aj skvelou príležitosťou na rozvoj kulinárskych zručností. Deti sa budú cítiť ako malí šéfkuchári.

Image by Freepik

4. Stolné hry a skladačky

Stolové hry, skladačky alebo stavebnice sú skvelým spôsobom, ako stráviť daždivý deň a rozvíjať logické myslenie detí. Spoločné hranie týchto hier posilní aj rodinné väzby.

 5. Domáce kino

Pripravte si popcorn, rozsvieťte projektor alebo zapnite televíziu a urobte si domáce kino. Vyberte si rodinný film a užite si večer filmového maratónu. Táto aktivita je dokonalou príležitosťou na rodinný relax.

6. Rozprávkový čas

Prečítajte si alebo spoločne vytvorte vlastný príbeh. Následne môžete príbeh aj ilustrovať alebo si usporiadať divadelné predstavenie s papierovými postavičkami. Spoločné rozprávanie príbehov podporuje kreativitu aj jazykový rozvoj detí.

Image by Freepik

7. Svet vody

Aj, keď vonku prší, môžete si vytvoriť svoj vlastný svet vody vo vnútri. Hry s vodou sú vždy obľúbené a môžu obsahovať aj jednoduché vodné experimenty. Deti sa pri týchto aktivitách nielen zabavia, ale aj dozvedia niečo nové.

8. Módna prehliadka

Deti môžu si môžu obliecť svoje obľúbené šaty, ktoré skombinujú podľa svojej fantázie a môžu si následne vytvoriť vlastnú módnu prehliadku. Týmto spôsobom sa nielen zabavia, ale aj vyjadria svoju kreativitu a štýl. Módna prehliadka v rodine môže byť veľkým smiechom.

9. Vedecké experimenty

Zistite tajomstvá vedy spolu s jednoduchými domácimi experimentmi, ktoré vás zavedú do fascinujúceho sveta vedeckých zákonitostí. Deti sa pri nich dozvedia, ako fungujú rôzne javy a procesy. Napríklad si môžete vytvoriť experiment s vodou a olejom, kde si stačí iba naplniť pohár vodou a pridať do neho niekoľko kvapiek oleja. Pozorujte, čo sa stane. Deti sa dozvedia, že olej pláva na povrchu vody preto, lebo je ľahší. Môžete tiež vyskúšať pridávanie farieb do vody a pozorovať, ako sa farby rozpúšťajú a miešajú s vodou.

Prečítajte si: Tipy a triky Akčných mám: Domáce lepidlo pre deti

10. Hudobný čas

Hudba prináša radosť a kreativitu. Hrajte na hudobné nástroje, spievajte alebo si pusťte obľúbenú hudbu a tancujte spolu. Hudba povzbudzuje nielen kreativitu, ale aj rytmiku a hudobné vnímanie detí.

Daždivé dni môžu byť plné zábavy a tvorivosti. Stačí len niekoľko kreatívnych nápadov a trocha fantázie, a užijete si skvelý deň s vašimi deťmi, aj keď vonku prší.

 

Zdroj foto: freepik.com

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár