Začnite písať

RODIČOVSTVO

Známa slovenská influencerka o tom, ako vytvoriť láskyplný domov

láskyplný domov do ktorého sa vždy deti rady vrátia

Láskyplný domov ako aj rodičovstvo samo o sebe je fascinujúcou cestou plnou prekvapení a výziev. Každý rodič si uvedomuje, že deti rýchlo rastú a pre mnohých z nás sa to javí ako náročná úloha. No bez ohľadu na tieto výzvy, náš najdôležitejší cieľ je jasný: vytvoriť pre naše deti domov, kde budú vždy s radosťou tráviť čas. Chceme, aby to bol bezpečný prístav, kde sa budú cítiť prijatí a milovaní bezpodmienečne. Ako môžeme vytvoriť domov, kde naše deti budú cítiť lásku a pohodu? To je otázka, nad ktorou by sa mali zamyslieť všetci rodičia.

Nikol Hrubjak a jej pohľad na rodičovstvo a láskyplný domov

Ak hľadáme inšpiráciu, môžeme sa pozrieť na ľudí, ktorí šíria pozitívnu energiu. Jednou z takýchto osobností je mladá influencerka a matka troch detí, Nikol Hrubjak, ktorá zdieľa hodnoty rodiny a bezpodmienečnej lásky. Jej príbeh a pohľad na rodičovstvo nás môžu inšpirovať k tomu, aby sme vytvárali láskyplný domov pre naše deti.

Pred pár dňami sa Nikol Hrubjak vyjadrila vo svojom príspevku na instagrame, kde premýšľala nad rodičovstvom a láskyplným domovom: „Pretože nad jednou vecou premýšľam veľmi často. A to, aby som im vytvárala domov, kde budú vždy rady tráviť čas, bezpečné miesto, kde sa budú cítiť prijatí, milovaní bez podmienok. Náruč, ktorá tu bude vždy pre nich v akomkoľvek veku. Aby mali to, čo vystihuje slovo DOMOV, nech budú kdekoľvek na svete, niet väčšej priority pre rodiča.“

Neskôr zdôraznila, že: „Nech je vonku akákoľvek búrka, domov by malo byť miesto/ľudia, kde pocítite pokoj aj počas tej najväčšej spúšte.“

Vytváranie láskyplného domova by mala byť prioritou pre každého rodiča. Je to investícia do šťastnej a zdravej budúcnosti našich detí. A bez ohľadu na to, čo príde, budeme vedieť, že sme im poskytli pevný základ, na ktorom môžu budovať svoj vlastný život, naplnený láskou a pokojom.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Nikola Straková🤍 (@nikolhrubjak)

Ako vytváram Láskyplný domov pre moje dieťa: Inšpirácia od Akčnej mamy

Keď som sa stala matkou, stalo sa pre mňa vytváranie láskyplného domova pre moje dieťa jednou z najväčších priorít. Chcem sa s vami podeliť o niektoré zo svojho prístupu, ktorý môže slúžiť ako inšpirácia pre ďalšie matky, ako vytvoriť pre svoje dieťa to najlepšie prostredie.

Prečítajte si: Mamy neporovnávajme sa navzájom, dokonalá mama neexistuje

1. Kvalitný Čas

Nemáme nekonečne času na prácu a stres. Mať kvalitný čas s dieťaťom je kľúčom k budovaniu vzťahov. Hráme sa spolu, objavujeme prírodu a ja som tu, aby som počúvala jeho príbehy. Tento čas nám umožňuje posilniť naše puto a vytvoriť vzácne spoločné zážitky.

 2. Rešpekt a Porozumenie

Zásadné pre nás je vytvoriť domov, kde panuje vzájomný rešpekt. Učíme naše dieťa, že je v poriadku robiť chyby a, že každá z nich nám prináša cenné lekcie. Taktiež sami rešpektujeme seba a ostatných okolo nás, čo posilňuje kultúru empatie a vzájomného porozumenia.

3. Otvorená Komunikácia

Otvorená komunikácia je stavebným kameňom nášho domova. Snažíme sa vytvoriť prostredie, kde naše dieťa môže zdieľať svoje pocity a my môžeme počúvať jeho myšlienky a starosti. Vieme, že komunikácia nám pomáha lepšie rozumieť potrebám nášho dieťaťa.

4. Láska a Podpora

Každý deň nám pripomína, ako veľmi milujeme naše dieťa a, ako sme na neho hrdí. Snažíme sa ho podporovať vo všetkom, čo podnikne a povzbudzujeme ho, aby bol sám sebou.

Verím, že vytvárať láskyplný domov pre naše dieťa je úloha, ktorá nás spája ako matky. Je to náročné, ale je to aj krásne a obohacujúce. Každý deň ma inšpiruje moje dieťa a motivuje ma, aby som vytvárala preňho domov plný lásky, radosti a bezpečia.

 

 

Zdroj foto: freepik.com

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár