Začnite písať

Krása od A po Z

3 otázky podľa Fashionspy, ktoré by sme si mali pri kúpe nového oblečenia položiť

Chcete vedieť ako sa rozhodovať pri kúpe nového oblečenia? Či je tento nový kúsok oblečenia vhodný do vášho šatníka? Podľa Mirky Dobiš známej ako Fashionspy by sme si mali pri kúpe každého nového kúsku oblečenia položiť tieto tri otázky.

  • Páči sa mi to?
  • Je kvalitný?
  • Je kombinovateľný?

Náš šatník by mal slúžiť nám. Má byť odrazom našej osoby. Preto by sme si podľa Mirky Dobiš nemali nechať radiť predavačkou a dokonca ani len kamarátkou.

móda

Zdroj Pexels, Autor Mart Production

 

Čo to znamená v praxi?

Ste v obchode a zaujala vás napríklad sukňa. Ako prvé si položte otázku či sa vám táto sukňa skutočne páči? Ak je odpoveď áno, položte si otázku č. 2 Je táto sukňa kvalitná? Ak je odpoveď nie, nad kúpou sukne už viac nepremýšľajte. No ak je sukňa skutočne z kvalitného materiálu, položte si otázku č. 3 Je kombinovateľná? To znamená, či túto sukňu viete skombinovať do troch (ideálne do piatich) outfitov s oblečením, ktoré už máte doma v skrini. Viete si v mysli predstaviť tri hotové outfity, ktorých súčasťou je táto sukňa? Ak je odpoveď aj na tretiu otázku kladná, znamená to, že sukňa je vhodná do vášho šatníka.

Prečítajte si: Mama štvorčiat: Deti mi ukázali o čom je život a ako veľmi sa dá ľúbiť

Ak ste pri kúpe nového oblečenia dokázali kladne odpovedať len na dve otázky z troch, tak tento kúsok oblečenia nie je pre vás vhodný. Takéto oblečenie si nekupujte. Pretože vám s najväčšou pravdepodobnosťou bude len zaberať miesto v skrini.

Oblečenie, ktoré si kupujete by malo byť nielen pekné, ale aj kvalitné, aby vám dokázalo robiť radosť niekoľko rokov a nielen jednu sezónu. Zároveň by malo byť ľahko kombinovateľné. Ak chcete vedieť ako mať skriňu plnú ľahko kombinovateľného oblečenia vytvorte si kapsulový šatník. O kapsulovom šatníku sme písali v našom článku Šatník na mieru pre každú ženu: Ako vytvoriť efektívnu kapsulu oblečenia

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Miroslava Dobis | (@fashionspy.sk)

 

Zdroj foto: Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár