Začnite písať

MAMA A KARIÉRA

Barbara Skálová Kapciová: Materstvo ako profesionálny rast

Materstvo ako profesionálny rast

Pozrite sa na materstvo ako profesionálny rast novými očami s Barbarou Skálovou Kapciovou, ktorú nájdete na Instagrame pod menom „mamažment“. Objavte, ako môže toto obdobie posilniť profesijné zručnosti a zmeniť pohľad zamestnávateľov. V dnešnej dobe, keď matky často čelia výzvam pri návrate do práce po materskej dovolenke, prináša Barbara nový pohľad, ktorý osvetľuje hodnotu a potenciál, ktorý materské skúsenosti prinášajú do pracovného sveta.

Prekonávanie stereotypov

„Je dôležité, aby si matky uvedomovali význam svojej úlohy a ako ju prezentujú,“ hovorí Barbora. Poukazuje na to, že spoločnosť často vníma matky ako „časované bomby“ v pracovnom prostredí. „Nikto sa ma na pohovore asi neopýta, ako sa cítim, keď veľmi chcem pracovať a som zúfalá z toho, že nemám inú možnosť,“ zdieľa svoje skúsenosti.

Prečítajte si: Podpora po potrate: Ako byť oporou žene, ktorá zažila potrat

Materstvo ako zdroj zručností

Barbara zdôrazňuje, že materstvo je obdobím, keď ženy získavajú cenné zručnosti. „Naučila som sa organizovať, plánovať, vyhodnocovať svoju prácu. Prioritizovať úlohy s cieľom dosiahnutia čo najlepšieho výsledku,“ opisuje. Vyzýva matky, aby hovorili o svojom období starostlivosti o deti ako o čase osobného a profesijného rastu.

Výzva pre zamestnávateľov

Jej slová sú tiež výzvou pre zamestnávateľov: „Verím, že sa zmení čoraz viac aj zo strany zamestnávateľov a my sa nemusíme báť a oberať o naše sny a ambície.“ Barbara verí, že s pozitívnou zmenou vnímania matiek v pracovnom prostredí sa môžu matky cítiť menej obmedzené vo svojich snoch a ambíciách.

Barbara Skálová Kapciová ponúka inšpiratívny pohľad na materstvo ako na cestu k profesijnému rastu. Jej slová motivujú matky, aby boli hrdé na svoje zručnosti a skúsenosti získané počas materskej dovolenky a vyzývajú spoločnosť k pozitívnej zmene v prístupe k pracujúcim matkám.

Zdroj foto: freepik.com

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár