Začnite písať

Denník mamy

Denník Annymárie: Zničila si si život!

Môj príbeh začal v maturitnom ročníku na gymnázium v období korony, kedy som sa dozvedela, že som tehotná. Mala som 19 rokov a povedzme si pravdu, na dnešnú dobu to je príliš skoro. Avšak, ja som vždy vedela, že pre mňa, je priorita mať rodinu ako si budovať kariéru. Je pravda, že nás to s priateľom (teraz už manželom) zaskočilo, ale vôbec som sa nebála, že to nezvládneme. Bála som sa ako bude reagovať rodina a okolie. 

Pochádzam z kresťansky založenej rodiny, a preto to bolo pre mňa ťažké. Pripravovala som si tie najhoršie scenáre v hlave, ale úplne zbytočne. Dostala sa mi odpoveď “ ľúbime ťa “ a ja som vedela, že je všetko tak ako má byť. No horšie to bolo s okolím. Keďže bývam v malom meste a všetci sa tu skoro poznáme, bolo ťažké ukryť túto novinu pred okolím. A poviem vám pravdu, nebolo mi vôbec príjemne. Hanbila som sa chodiť s bruškom po ulici. Cítila som každý jeden pohľad na mňa. A prečo? Veď vytváram nový život! Čo som spravila také zlé? Že nejdem s dnešnou dobou? No najviac ma zasiahla veta: ,,Ty si si zničila život!´´ Aj po troch rokoch mi je z tejto vety do plaču. Čas išiel ďalej. Prišiel pôrod. A ja som našla zmysel života. Lásku na celý život. Čistú, krehkú a takú veľkú, že sa to nedá ani opísať. Zaplnila prázdne miesta a zahojila všetky rany ktoré na srdci boli. Musím vám povedať, že ja som až vtedy začala žiť. Až vtedy som pochopila, o čom je život. Čo je to strach. Čo je to bolesť. 

Dnes mám tieto pocity dvojnásobné. Mám doma dve slečny, ktoré nadovšetko milujem. Som mladá mamička. A je to to najlepšie čo sa mi mohlo v tomto živote stať. Byť mamou je dar a som zaň vďačná. Som vďačná, že v 23 rokoch som našla to, čo niekto hľadá celý život. A tie párty ktoré som vraj premrhala. Hah. Hodinový soundtrack Mira Jaroša s mojimi deťmi je tá najlepšia párty môjho života.

 

Ak sa chcete aj vy podeliť so svojim príbehom napíšte nám na naše sociálne alebo na e-mail klaudia@akcnezeny.sk

Pre každú mamu, ktorá sa chce podeliť so svojim príbehom materstva máme pripravený rúž od Mary Kay.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár