Začnite písať

ROZHOVORY

Pucle: Hravý a moderný vianočný darček pre celú rodinu

pucle

Radi skladáte puzzle? Počuli ste už o slovenskej značke Pucle, ktorá vyrába puzzle ako dizajnový zážitok? Pucle založili dve kamarátky Baša a Lenka v čase, keď sa obe nachádzali na životnej križovatke. V zhluku rodinných problémov, rozchodov, nerozhodnutí o živote a smerovaní.  Dizajn Puclí tvoria slovenskí ilustrátori a umelci, ako napríklad Dominika Žáková, Simona Smatana či Rudolf Letko. Navyše Pucle obsahujú drevený špeciálny rám, vďaka ktorému sa puzzle nemusia lepiť, ale môžu sa jednoducho zavesiť na stenu ako interiérový doplnok. 

Teší nás, že prinášame produkt, ktorý funguje na princípe večnej skladačky.

Prečo sú podľa vás vaše Pucle skvelým vianočným darčekom?

Každý si musí vybrať darček hlavne podľa svojich záujmov. Je samozrejmé, že ak kúpime puzzle pre niekoho, kto nerád skladá, darčekom, aj keď akokoľvek pekným, sa netrafíme. No pre ľudí, ktorých puzzle baví sú naše Pucle podľa mňa skvelým darčekom. Tým, že sa naše Pucle dajú následne bez lepenia zarámovať a zavesiť na stenu ako dizajnový doplnok, Pucle spĺňajú kombináciu super darčeku, ktorý je hravý a následne aj vizuálne zaujímavý.

Plánujete tieto Vianoce niekoho obdarovať Puclami aj vy?

Samozrejme, je to tak každý rok a skladanie puzzle je aj našou rodinnou tradíciou. No okrem Pucle darujem rodine najmä Slovenské a České dizajnové darčeky, pretože je pre mňa dôležité podporovať lokálnych výrobcov a kreatívnych ľudí.

Máte nejaký konkrétny obľúbený dizajn vašich Puclí?

Áno, mojim najobľúbenejším motívom je Mapa Snov od Dominiky Žákovej. Je to motív, ktorý očarí svojou kompozíciou, farebnosťou a na stene vyzerá ako krásny obraz.

Majú vaše Pucle aj nejaký edukačný prvok?

Samozrejme prostredníctvom motívov od rôznych ilustrátorov sa snažíme vzdelávať spoločnosť o umení a ilustrácií.

Aký vplyv majú podľa vás Pucle na rozvoj detskej mysle?

Pri deťoch je to najmä o trénovaní jemnej motoriky a samozrejme tí, ktorí majú deti si určite všimli, že deti pri skladaní si dokážu veľmi rýchlo zmemorovať postupnosť dielikov. No určite je dôležité rozprávať aj o prínose pre dospelých – ako je boj proti depresiám či trénovanie sústredenia no a veľký význam má skladanie aj pre ľudí napríklad s Alzheimerovou chorobou či Stareckou demenciou, kde práve skladanie vie veľmi pomôcť s jemnou motorikou, sústredením sa a s trénovaním pamäte.

pucle

Podľa čoho môžu rodičia zistiť, ktoré Pucle sú určené aj pre deti?

Samozrejme podľa počtu dielikov. Každý rodič si pozná to svoje a vie, aký skladač / skladačka je. Ja mám napríklad 2 ročného nezbedníka a on zvláda skladať maximálne 4 – 5 kúskové puzzle. Postupným tréningom sa však vedia už aj trojročné deti dostať k skladaniu 50-tich kúskov a stretla som dokonca päťročné dievča, ktoré skladalo naše 200 dielikové Pucle. Takže určite pocitovo. U nás v ponuke máme zopár 24 a 48 dielikových Pucle, no a potom 100, 200, 500 a 1 000. Veľkú rolu hrajú samozrejme aj motívy. Tým, že naše Pucle nad 100 dielikov sa dajú zavesiť aj na stenu rodičia často kupujú aj zložitejšie puzzle kvôli obrázku s tým, že deti do skladačky dorastú.

Záleží od šikovnosti a aj ochoty rodičov skladať s deťmi skladačky. No bežne naše 24 dielikové puzzle skladajú deti okolo troch rokov.

Skladáte si vaše Pucle s deťmi doma aj vy?

Áno, skladáme a aj s manželom. Skladanie nás baví a mrzí nás, že poslednú dobu nemáme až toľko času na skladanie, koľko by sme chceli.

Môžeme u vás nájsť Pucle s vianočnou tematikou?

Nie, bohužiaľ takéto motívy nemávame. Sústredíme sa na prezentáciu súčasných ilustrátorov a ich tvorby.

pucle

Aké sú vaše plány s Puclami do budúcnosti?

Rada by som značku rozšírila aj do zahraničia a oslovila viac zahraničných ilustrátorov. Myslím si, že tento koncept si zaslúži, aby puzzle skladali ľudia z rôznych kútov sveta.

Ak sa chcete o značke Pucle dozvedieť viac, vypočujte si náš podcast Náš cieľ je dostať krásne viacdielikové pucle medzi dospelých ľudí

Poďte si s nami zasúťažiť

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Akčné Ženy (@akcnezeny.sk)

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár