Začnite písať

PR ČLÁNKY

Majte babku, či dedka stále pri sebe, aj keď sú veľmi ďaleko

Chcete mať svojich starých rodičov stále pri sebe? Alebo vás zaujíma ako sa môže upokojiť nervózne dieťa? Ktorý vynález nám zlepšil život? A čo robia bacily v brušku?

Spoznajte audio rozprávky o hneve, vede, zvieratkách, či poučné Ezopove bájky alebo moderné Jobusovky. Príbehy môžete čítať v slovenčine, ale aj v češtine, poľštine, angličtine a zdokonaľovať si tak cudzí jazyk.

Majte babku a dedka stále pri sebe, aj keď sú v skutočnosti veľmi ďaleko. V aplikácii Readmio môžu totiž vlastným hlasom rodičia, starí rodičia, ujovia, tety, kamaráti nahrať niektoré príbehy a vy ich budete mať už navždy uložené. Navyše, rozprávky obsahujú aj rôzne zvuky, ktoré vždy prekvapia a potešia. Alebo môžete deťom pustiť už nahratú audiorozprávku napríklad, ak cestujete.

Vysvetlite deťom emócie, vzťahy alebo spoznajte veľkých vynálezcov. Po každej rozprávke sú tiež prichystané otázky o príbehu, ktorý ste práve dočítali a dieťa tak môže povedať vlastný názor na daný príbeh. Spoznajte svoje dieťa lepšie a možno sa doviete aj veci, o ktorých vám nikdy nehovorilo.

Všetky rozprávky sú vyvinuté v spolupráci s odborníkmi, psychológmi, pedagógmi a inými špecialistami.

Jednou z nich je aj psychologička a pedagogička PhDr. Mgr. Jana Draberová, Ph.D.

Musíme si vybrať správny príbeh, kde sa spomína problém, s ktorým dieťa zápasí. Napríklad aplikácia Readmio obsahuje rozprávky aj zo sveta emócií a vzťahov, kde je veľa užitočných príkladov zo života a sú navyše odborne skonzultované so mnou.

Veľkou výhodou je, že daný problém môžeme rovno riešiť s dieťaťom a spýtať sa ho: Stalo sa ti to už? Ako by si to vyriešil? Ako myslíš, žeby to mohlo pokračovať?

Zároveň rozvíjame emocionálnu inteligenciu u detí. Tým, že sa vyrieši nejaký problém, dieťa vníma. Navyše možno práve týmito otázkami si získame ich dôveru a povedia nám o probléme v škole alebo medzi kamarátmi, o ktorom sme vôbec netušili. Ďalšou kategóriou sú témy, o ktorých a ťažko hovorí, napríklad smrť. Aj v tom nám môžu pomôcť rozprávky.

Rodičia môžu deťom odpovedať na problémy, ktoré ich trápia a to príbehmi. Zároveň môžu o tom vzájomne diskutovať. A samozrejme, nemusia vždy len rozmýšľať. K dispozícii sú aj upokojujúce rozprávky na dobrú noc. Readmio je aj veľmi dobrou pomôckou pri prekonávaní samého seba. Dôkazom je recenzia od mamy troch detí.

Mama Kristína Takáčová hovorí:

Najvášnivejší poslucháč je najstarší syn Dominik. V septembri išiel do 1.ročníka. Mal odklad do školy kvôli NKS (narušená komunikačná schopnosť). Veľmi sa mu nechcelo rozprávať, vždy povedal iba to,čo on považoval za dôležité. Našťastie sa to  všetko zmenilo a rozprávky čítame jednu za druhou. Má rád rozprávky o vesmíre, výskumníkov, robotov, technických veciach. Veľmi rád nadobúda nové informácie, ktoré sú skutočné, reálne. On je technický typ.

Stredný syn Juraj je umelecky založená duša. Miluje hudbu, spev, zvieratá a dinosaury. Najmladší syn Filip sa zatiaľ prispôsobuje raz jednému, raz druhému synovi, ale má rád klasické detské rozprávky ako 3 prasiatka, 7 kozliatok, O dedkovi a repke atď.

Ku každej rozprávke sú k dispozícii aj pracovné listy, ktoré si môžu deti vytlačiť. Rôzne vedomostné úlohy či omaľovánky. Stiahnite si Readmio a to bezplatne.

Readmio si obľúbili tisíce detí a rodičov. No rozprávky sú výbornou pomôckou aj pre učiteľky a vychovávateľky. Práve škôlky a školy môžu získať aplikáciu Readmio na jeden rok úplne zadarmo, stačí sa len zaregistrovať.

A komu sa nechce čítať, môže si už nahraté audio rozprávky pustiť v aute cestou na výlet alebo v čakárni u lekára, kde môžu malého pacienta upokojiť.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár