Začnite písať

RECEPTY

Nepečený karamelový cheesecake

nepečený karamelový cheesecake

Nepečený karamelový cheesecake je jednoduchá a výnimočná pochúťka, ktorá kombinuje krémový tvaroh, sladký karamel a chrumkavé sušienky, poskytujúca dokonalý zážitok pre každého milovníka sladkého.

Príprava nepečeného karamelového cheesecaku

Korpus

250 g karamelové/maslové keksíky

120 g maslo

Krém

500 g tvaroh jemný

250 g mascarpone

250 ml smotana na šľahanie

120 g práškový cukor

Karamel

130 g kryštálový cukor

70 g maslo

100 ml smotana na šľahanie

Typ plechu

Forma s priemerom 23 cm

Prečítajte si: Raffaello koláč bez pečenia

Postup:

Príprava základu

Začneme prípravou sušienkového základu. Na to budete potrebovať 250 g karamelových/maslových keksíkov, ktoré v mixéri rozmixujete na jemnú drť. Pridajte 120 g roztopeného masla a dobre premiešajte, aby sa sušienky spojili s maslom. Túto zmes potom vtlačte do formy na pečenie a odložte ju do chladničky.

Pripravíme si krém

Na prípravu krému zmiešajte 500 g jemného tvarohu s 250 g mascarpone a 120 g práškového cukru. V inej miske vyšľahajte 250 ml smotany na šľahanie do tuha a následne ju ručne vmiešajte do tvarohovej zmesi. Tento krém následne navrstvíte na sušienkový základ a opäť odložte do chladničky.

Pripravíme karamel

Karamel pripravíte tak, že v hrnci rozpustíte 130 g kryštálového cukru. Keď cukor začne karamelizovať, opatrne do neho vmiešajte 100 ml smotany na šľahanie. Neustále miešajte, kým nezískate hladký karamel. Nechajte karamel mierne vychladnúť a potom ho nalejte na vrch cheesecaku. Nakoniec cheesecake ozdobte drvenými sušienkami. Po niekoľkých hodinách v chladničke bude váš nepečený karamelový cheesecake pripravený na podávanie.

Tento jednoduchý recept na nepečený karamelový cheesecake je dokonalým riešením pre každého, kto hľadá rýchly a chutný dezert. Jeho bohatá karamelová chuť spolu s jemným tvarohovým krémom a chrumkavým základom vás určite ohromí.

nepečený karamelový cheesecake je vhodný na každú príležitosť

Zdroj foto: redakcia

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár