Začnite písať

Aktuálne informácie pre rodičov

Overovanie nároku na príspevok novej digitálnej techniky je ukončené

Pilotný ročník národného projektu Digitálny príspevok pre žiakov SR Digitálny žiak v rámci aktuálneho kalendárneho roka umožňuje žiakom základných a stredných škôl získať 350-eurový príspevok na nákup nového digitálneho zariadenia. Digitálna koalícia, ktorá projekt realizuje, spolu s Ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR oficiálne ukončili overovanie nároku na príspevok u registrovaných žiakov a ich zákonných zástupcov.

Rodiny s deťmi, ktoré sa zapojili do projektu v najbližších dňoch dostanú posledné validačné kódy, ktoré si budú môcť uplatniť do konca novembra.

Cieľom projektu Digitálny žiak je poskytnúť žiakom, primárne zo sociálne znevýhodneného prostredia, finančný príspevok na nákup nového počítača či tabletu určeného na vzdelávanie a rozvoj digitálnych zručností. V rámci projektu Digitálny žiak v tomto roku bude podporených až 130-tisíc žiakov základných a stredných škôl. Ku dnešnému dňu už má vďaka Digitálnemu žiakovi svoje nové zariadenie doma viac ako 105-tisíc žiakov.

Prečítajte si: Študenti a učitelia pozor: Atraktívne štipendiá až v 21 krajinách sveta

deti a tablet

Zdroj Pexels, Autor Julia M. Cameron

Od februára do septembra tohto roka, teda počas obdobia kedy boli registrácie spustené, požiadalo o príspevok celkovo viac ako 164-tisíc žiakov a ich zákonných zástupcov. Žiaci majú na uplatnenie príspevku čas do konca novembra, vybrať si môžu ktorúkoľvek z predajní zapojených do projektu.

V rámci projektu Digitálny žiak sa však zaregistrovali aj žiaci a zákonní zástupcovia, ktorých nárok nebol štátom potvrdený, a to z dôvodu, že nespadajú do cieľových skupín projektu alebo svoju registráciu vyplnili nesprávne. Ide o skupinu približne 25-tisíc žiakov, ktorí obdržia uvedenú informáciu formou SMS správy na telefónne číslo uvedené v registrácii.

 

Zdroj: TASR

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár