Začnite písať

Aktuálne informácie pre rodičov

Podľa prieskumu je finančné vzdelávanie na slovenských školách nedostatočné

finančná gramotnosť

Myslíte si, že vzdelávanie v oblasti finančnej gramotnosti je na slovenských školách dostatočné? Vzdelávajú sa vaše deti v škole, ako hospodáriť s peniazmi?

Podľa prieskumu spoločnosti EOS KSI Slovensko vykonaného v spolupráci s agentúrou AKO viac ako 57 percent Slovákov považuje finančné vzdelávanie na základných školách za nedostatočné. Traja z desiatich opýtaných Slovákov považujú tieto možnosti za čiastočne dostačujúce a za dostatočné ich označuje len každý dvadsiaty respondent.

Úroveň výučby detí na základnej škole o financiách vnímajú ako nedostatočnú mladí ľudia vo veku 18 – 33 (68 percent), seniori 66 plus (60 percent), ľudia s príjmom nad 1200 eur, ľudia s trvalým pobytom v Bratislavskom a Trnavskom kraji, Slováci, ktorí dlhy voči firmám alebo inštitúciám nikdy nemali (63 percent), ako aj tí, ktorí v súčasnosti pôžičky majú (61 percent).

finančná gramotnosť

Zdroj Pexels, Autor Karolina Grabowska

Prečítajte si: Rodičia pozor! Medzi deťmi sa šíri nebezpečná skupina na sociálnej sieti WhatsApp

Z prieskumu tiež vyplýva, že až šesť z desiatich dospelých si nie sú istí svojimi znalosťami o oblasti financií a dlhov. 

Prieskum bol realizovaný na reprezentatívnej vzorke 1000 dospelých respondentov.

 

Finančnej gramotnosti sme sa bližšie venovali v našich článkoch Ako naučiť dieťa hodnote peňazí , Ako určiť vhodnú výšku vreckového pre dieťa?

 

Zdroj: TASR

Zdroj foto:

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár