Začnite písať

VZŤAHY

Minidiamondblog a jej pohľad na rovnocenné partnerstvo

Žijeme v dobe, kedy rovnováha medzi pracovným a osobným životom je čoraz náročnejšia. Mnohí z nás sa snažia spĺňať vysoké štandardy vo všetkých aspektoch svojho života – ako rodičia, partneri či profesionáli. Téma rovnocennosti a vzájomnej podpory v partnerstve sa tak stáva aktuálnou a dôležitou.

Silvia Škultéty, populárna autorka na instagrame pod menom minidiamondblog, sa vo svojom nedávnom príspevku podelila o svoje pocity a postrehy týkajúce sa odlúčenia od rodiny a významu času stráveného sama so sebou. Jej slová sa nesú v duchu osobného prežívania a hlbokého pochopenia tejto témy.

Osobný čas: Luxus alebo nevyhnutnosť?

„Pár dní odlúčenia od rodiny – pre niekoho normálna vec, pre iného niečo nepredstaviteľné… Ak ste spokojní s tým, ako to doma máte, je to v poriadku. Ak nie ste, je potrebné to zmeniť… Na otázky, ako zvládam odlúčenie, odpovedám, že úplne normálne. Bez žiadnych pocitov viny ani zúfalstva… Skúste byť sami so sebou a hlavne SAMI SEBOU. Je to zdravé a potrebné.“

Silvina výzva, aby sme našli čas pre seba, by mala rezonovať v srdciach mnohých z nás. V dnešnom zhone je nájdenie si chvíle len pre seba často luxusom, no pre psychickú pohodu je to nevyhnutné.

Partnerstvo založené na rovnocennosti a podpore

Silvia sa tiež dotkla témy rovnocennosti a vzájomnej podpory medzi partnermi:

„Viem, že to nie je samozrejmosť, preto o tom píšem a poukazujem na to. Vďaka bohu za každého chlapa, ktorý sa postará, je rovnocenný rodič a nad touto témou sa ani nepozastaví. Bodaj by vás bolo viac.“

V rovnocennom partnerstve je nevyhnutné, aby obaja rodičia boli aktívne zapojení do všetkých aspektov rodinného života. Nie je to len o fyzickej prítomnosti, ale o reálnom záujme, spolupráci a pochopení potrieb toho druhého.

Prečítajte si: Zuzana Mračková: Význam spoločných chvíľ v partnerstve

Rodinné prostredie a vzťahy ako základ pre deti

Je dôležité pripomenúť si, že rovnocenný vzťah medzi partnermi vedie k lepšiemu rodinnému prostrediu, kde deti môžu rásť v láske a porozumení. Je to tiež príležitosť pre deti, aby videli zdravý vzťah medzi rodičmi ako vzor pre svoj budúci život.

V závere je dôležité zdôrazniť, že vzťahy a rodina sú neustálym procesom rastu a učenia. Tak ako Silvia hovorí, je nevyhnutné nájsť rovnováhu medzi osobným a rodinným životom, a to aj vďaka podpore a porozumeniu od našich partnerov. V konečnom dôsledku je to o láske, spolupráci a ochote rásť spoločne.

 

Zdroj foto: freepik.com

 

 

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár