Začnite písať

Uncategorized

Vianočný zázrak 2023: Splňme spoločne priania seniorom

Projekt Vianočný zázrak už siedmy rok prepája vianočné priania osamelých seniorov v zariadeniach sociálnych služieb a ľudí, ktorí majú záujem im tieto priania splniť a vrátiť do ich životov kúsok Vianoc. Splnením želaní môžeme spoločne sprostredkovať trochu radosti ľuďom, ktorí sú na sklonku života sami, a pre ktorých sú Vianoce obdobím smútku a prázdnoty. 

Projekt Vianočný zázrak už siedmy rok prepája vianočné priania osamelých seniorov v zariadeniach sociálnych služieb a ľudí, ktorí majú záujem im tieto priania splniť a vrátiť do ich životov Vianoce.

Prečítajte si: Pomôžme spoločne predčasniatku Yonimu kúpiť kočík a re-operáciu

Dosah Vianočného projektu počas ročníku 2022 opäť narástol. Podarilo sa splniť okolo 7000 prianí seniorov, počet zapojených zariadení sociálnych služieb dosiahol takmer 300. Vyzbieralo sa viac ako 19000 Eur, ktoré boli použité na nákup invalidných vozíkov, masážnych kresiel, polohovacej postele, hudobných nástrojov, rôznych nákladných zdravotných a polohovacích pomôcok, nábytku, stacionárnych bicyklov, biolampy, bicyklov, posilňovacej veže, návštevy zubára, projektorov, elektrickej kolobežky, hracích stolov a mnohých ďalších želaní.

V roku 2021 sa do Vianočného zázraku zapojilo viac ako 6500 seniorov z približne 250 zariadení na celom Slovensku a podarilo sa vyzbierať sumu presahujúcu 18 000 Eur. Bola použitá na nákup invalidných vozíkov, masážnych kresiel, polohovacej postele, antidekubitných matracov, vysádzacieho kresla, načúvacieho prístroja, protézy, sanity, hojdačky, elektrickej píly, vŕtačky, bežeckých pásov, stacionárnych bicyklov, saxofónu, harmoník, kyslíkového generátora, biolampy a mnohých ďalších želaní.

seniori

Zdroj Pexels, Autor Matthias Zomer

Ako môžeme priniesť Vianoce do srdca seniorov? Prispieť seniorom môžete ľubovoľnou sumou na tomto odkaze. 🙂

Viac o vianočnom zázraku sa dozviete tu.

 

Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk, vianocnyzazrak.sk

Zdroj foto: Pexels

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár