Začnite písať

AKČNÉ TIPY

Odborníci na Instagrame: 6 tipov na Instagramové profily odborníkov určené rodičom

Používate sociálnu sieť Instagram aj na edukáciu? Na Instagrame môžeme nájsť veľké množstvo profilov doktorov, pediatrov, gynekológov, logopédov, psychológov, fyzioterapeutov, pedagógov a podobne. My vám dnes poradíme 5 tipov na Instagramové profily, ktoré pomáhajú rodičov v oblasti detského spánku, logopédie, zdravia, psychológie a organizácie času.

Spánok

Profil Mimi spánek sa venuje detskému spánku. Tento profil tvoria dve certifikované spánkové poradkyne, ktoré sa zaoberajú najmä spánkom detičiek od narodenia do dovŕšenia štyroch rokov. Zaoberajú sa výberom matracu do detskej postieľky, večernou rutinou, rastom zúbkov, skrátenou podjazykovou uzdičkou, cumlíkom, denným aj nočným spánkom, spánkovou apnoe, zavinovačkou, dojčením a mnohým ďalším.

Logopédia

Logopédka jednoducho tvorí Viera Smatanová, mama logopédka s 10-ročnou praxou s deťmi v oblasti logopédie. Na tomto profile nájdete najmä tipy na knihy, hry, pracovné zošity pre deti, ktoré im pomôžu rozviazať jazýček. Ale aj rôzne hádanky, riekanky, mýty o detskej reči, logopédia v školách, terapia, čo nerobiť a nehovoriť deťom.

V oblasti detskej reči vám poradí aj Instagramový profil Hovorníčkovo, ktorýtvorí logopédka Jana Géciová. Na jej profile nájdete pracovné listy, aktivity, hry, rady a inšpirácie z autorkinej logodielničky.

Zdravie

Profil Detská doktorka tvorí pediatrička MUDr. Monika Michňová s osemročnou praxou. Detská doktorka radí rodičom v oblastí ovčích kiahní, kliešťov, ako liečiť štípanec, ako na príkrmy, ako vybrať opaľovací krém pre dieťa a mnoho ďalšieho.

Psychológia

Rodinná psychológia je profil, ktorý sa orientuje na psychológiu pre milujúcich rodičov. Autormi profilu sú psychológovia Jana a Andrej Zemandl, ktorí robia nielen psychologické poradenstvo, ale aj webináre pre rodičov o výchove a vzťahoch. Sprevádzajú páry ťažkými obdobiami, venujú sa samostatne otcom a samostatne mamám. Dokonca robia aj terapiu pre deti. Spoločne napísali knihu Psychológia pre milujúcich rodičov.

Organizácia času

Mamažment tvorí manažérka Barbara Skálová Kapciová, ktorá učí mamy rozmýšľať ako manažérky, ako organizovať čas, ako používať to do list ako každodenný nástroj, zároveň robí aj osobné poradenstvo. Viac o Barbare Skálovej Kapciovej sa môžete dozvedieť v našom rozhovore Barbara Skálová Kapciová: Učím mamy rozmýšľať ako manažérky

A aké Instagramové profily odborníkov radi sledujete vy? Napíšte nám do komentára.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár