Začnite písať

Denník mamy

Denník Frederiky: Dar, ktorý zmenil všetko: Moja cesta k materstvu

cesta k materstvu

V tomto osobnom denníku zdieľam môj nečakaný príbeh o ceste k materstvu – od neplánovaného objavu dvoch čiarok na teste, cez výzvy a pochybnosti, až po neopísateľnú radosť a sebapoznanie. Je to príbeh o tom, ako nečakané zmeny v živote môžu odhaliť neoceniteľné darčeky osudu, o sile materskej lásky a o nevyhnutných životných zvratov, ktoré nás formujú a posúvajú dopredu. Pridajte sa ku mne na ceste objavovania, ako tehotenstvo a materské fotenie oživujú spomienky a ukazujú nám, že niekedy sú práve tie najnečakanejšie momenty tie najkrajšie.

18.12.2023 – Štyri roky spomienok

Presne štyri roky uplynuli od fotenia, ktoré zvečnilo jeden z najdôležitejších momentov môjho života – tehotenstva. Ako neúprosne rýchlo plynie čas! Táto chvíľa v čase, ktorá sa zdala byť len včerajškom, je teraz pokladom plným krásnych spomienok.

Zmena plánov, dar osudu

Vo svojich 23 rokoch som nečakane zistila, že sa stanem matkou. Táto zmena plánov bola spočiatku výzvou, ktorá ma postavila pred úplne nové výzvy a situácie. Ale teraz, po rokoch, vnímam to, ako dar osudu, ktorý mi otvoril nové obzory.

Prečítajte si: Denník Annymárie: Zničila si si život!

Tehotenstvo – Otvorenie nových dverí

Tehotenstvo mi prinieslo do života nových ľudí a nezabudnuteľné zážitky. Ako mladá žena som sa snažila nájsť svoje miesto vo svete a práve tieto skúsenosti mi dali múdrosť a silu, aby som bola najlepšou verziou seba samej – pre mňa a hlavne pre moje dieťa.

Byť oporou a hrdinkou jeho detstva

Mojím cieľom je byť oporou pre svoje dieťa, byť hrdinkou jeho detstva. Keď som nečakane zistila, že sa stanem matkou, nebola som na to pripravená. Avšak prevzala som zodpovednosť a pochopila, že materstvo je dar, ktorý nemôže počkať a nie je súdený každej žene.

Všetko má svoje načasovanie

Verím, že všetko v živote má svoje načasovanie. Teraz, keď sa obzriem späť, uvedomujem si, že, keby som sa vtedy nestala matkou, nebola by som tam, kde som dnes. Materstvo ma posunulo v živote vpred a ukázalo mi smer, ktorým sa mám uberať.

Odkaz pre mamičky v nečakanej situácii

Chcem povzbudiť mamičky, ktoré si tehotenstvo nenaplánovali, ale život im to naplánoval. Nezúfajte, pretože všetko je tak, ako má byť. Neplánované tehotenstvo môže byť presne to, čo žena v určitom momente svojho života potrebovala.

Neplánované veci môžu byť tie najkrajšie. A práve neplánované tehotenstvo býva mnohokrát presne to, čo žena potrebuje. Tento denník je oslavou všetkých tých nečakaných, ale nádherných momentov, ktoré materstvo prináša.

 

Ak sa chcete aj vy podeliť so svojim príbehom napíšte nám na naše sociálne alebo na e-mail klaudia@akcnezeny.sk

Pre každú mamu, ktorá sa chce podeliť so svojim príbehom materstva máme pripravený rúž od Mary Kay.

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár