Začnite písať

AKČNÉ TIPY

Kam s deťmi v decembri? 7 tipov od Malých výletníkov

Prípravy na Vianoce sú v plnom prúde. Ale aj pekné predvianočné podujatia. Ak už sa cítite zahltený ponukou, tu vám prinášam pár akcií, ktoré sa mne osobne páčia.

Chalúpka dedka Večerníčka

Rozmýšľam, či poznám nejakú našu slovenskú rozprávkovú postavičku, ktorá by sa viac podobala Santa Klausovi než náš dedko Večerníček. Pridajte k tomu ešte jeho zasneženú chalúpku, punč a tvorivé dielne, či rozprávkové premietanie – priam dokonalá atmosféra na vianočné naladenie sa. Vyberte sa do Chalúpka dedka Večerníčka piatky a soboty v čase 16:00 – 20:00 v Detve.

Centrum ekovýchovy na Kamzíku

Chýbajú vám na stromček originálne vianočné ozdoby? Príďte si ich vytvoriť. Cetrum ekovýchovy sa premení 9.12. na Vianočné dielničky a tvoriť sa bude z včelieho vosku, z brezového dreva, či pozdravy z papiera.

Zdroj Pexels, Autor Jonathan Borba

Ateliér Les i more

Nie, nepôjdeme do lesa, ani za morom. To len v Trnave sa otvára 9.12. Ateliér Les i more – miesto plné tvorivosti, recyklácie a upcyklácie. Program začína detskou módnou prehliadkou a pokračuje tvorivými dielničkami, kde si budete môcť upcyklovať tričko, či zvyšky zo šitia a mnoho ďalšieho.

Prečítajte si: 4 vianočné akcie pre deti v slovenských mestách už tento víkend

Ako Piešťanci ku kúpeľom prišli

Tak takéto komentované prehliadky mám veľmi rada. Žiadne nudné fakty, ale zážitková prechádzka pre deti. Vyberte si decembrový termín, ktorý vám vyhovuje (v soboty a v nedele až do 23.12.) a prejdite sa Piešťanmi so šikovnou sprievodkyňou, ktorá vám porozpráva samé zaujímavosti o kúpeľoch a meste ako takom. A pozor – putovanie zakončíte oplátkami Guden Guden a tie sú fakt, že mňam. Spomínam ich dokonca aj v našom staršom článku o Piešťanoch na blogu www.malivyletnici.sk .

Stredoveké trhy

Mestá a obce zaplavili aktuálne vianočné trhy. Chcete zmenu? Navštívte Stredoveké trhy na Bratislavskom hrade. Konajú sa od piatku do nedele (pravidelne až do 17.12.). Zažijete dobové tradície a deti si môžu užiť drevené hračky, či stredoveký kolotoč. Následne sa môžete prejsť aj vianočné trhy v centre mesta, kde napríklad na Hviezdoslavovom námestí vzniká milá zóna pre deti.

Zdroj Pexels, Autor Massod Aslami

Majolika v Modre

Mám veľkú slabosť pre hand made tvorené výrobky. O to viac som nadšená z podujatí, kde môžete tvorcov nahliadnuť do dielne. Takže vianočné keramické dielne v Slovenskej ľudovej majolike v Modre nemôžu chýbať v decembrovom výbere. Už 9.12. Môžete absolvovať exkurziu dielňou alebo sa rovno zapojiť do tvorivých dielní. V tú istú sobotu sa tam koná aj Vianočný vínny trh, kde si môžete kúpiť ďalšie krásne, ručne vyrábané, výrobky.

Mikuláš vo Viktóriiných záhradách

Najväčšie bludisko svojho druhu v strednej Európe som tu už v minulosti spomínala. A teraz mám opäť dôvod vám pripomenúť toto netradičné miesto. Mikuláš prinesie do bludiska nový rozmer dobrodružstva – 9. a 10.12. ukryje do bludiska niekoľko sladkých balíčkov, ktoré si nájdu šikovní pátrači.

 

Krásne sviatky plné pokoja a veselých výletov vám praje Kristína a jej Malí výletníci.

 

 

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár