Začnite písať

zaujímavosti

Príbeh o narodení Ježiška a príchode troch kráľov

betlehem

Chcete vašim deťom priblížiť príbeh narodenia malého Ježiška v Betleheme? V tomto článku vám poradíme, ako môžete vašim drobcom porozprávať a vysvetliť príbeh Ježiška. 

Vianoce sú obdobím, kedy sa stretávame s príbehmi zázrakov, dôkazov lásky a darovania. Jedným z najkrajších príbehov je príbeh narodenia Ježiša v Betleheme a príchod troch múdrych kráľov, ktorí prešli dlhú cestu, aby oslávili príchod spasiteľa.

Príbeh Ježiška

Príbeh začína veľmi dávno, pred mnohými rokmi, keď bol svet celkom iný ako je dnes, sa v malom mestečku v Betleheme narodilo malé bábätko. Toto bábätko – malý chlapček, mal znamenať nádej pre celý svet. Chlapček menom Ježiš priniesol so svojim narodením lásku a pokoj. Tak ako to prináša každé bábätko.

Ježiškovi rodičia Mária a Jozef putovali do Betlehema, odkiaľ pochádzala Jozefova rodina, pretože vtedajší panovník Augustus vydal príkaz, aby sa všetci židia zapísali vo svojom rodnom meste. Avšak Márii sa malo už čoskoro narodiť bábätko.

Ježiško sa tak narodil v jednoduchej stajni medzi zvieratkami, pretože Mária a Jozef nemohli nájsť voľné ubytovanie. Ježiškovi rodičia svojmu bábätku v stajni vytvorili to najteplejšie prostredie aké v tej chvíli vedeli. Ježiška tak uložili do jasličiek na slamu. To, že sa Ježiško narodil po celom svete oznamovali anjeli. Anjeli sa spolu s ľuďmi na Zemi tešili, že Ježiško priniesol radosť a nádej.

O Ježiškovom narodení sa dozvedeli aj traja veľmi múdri králi, ktorí pochádzali z ďalekého východu. Mená kráľov boli Melichár, Gašpar a Baltazár. Títo králi boli známi svojou múdrosťou a pozoruhodnými znalosťami hviezd. Králi sa o narodení Ježiška dozvedeli práve vďaka tomu, že pozorovali hviezdy. V jednu noc totižto králi na oblohe uvideli jasnú hviezdu na nebi, ktorá bola celkom nová. Králi sa preto rozhodli, že túto hviezdu budú nasledovať. Prešli tak veľmi dlhú cestu, cez púšte, hory, údolia. Smer ich cesty im ukazovala žiarivá hviezda. Nakoniec sa traja králi dostali až do Betlehema, kde našli novorodeniatko. Ježiška traja králi považovali za kráľa všetkých kráľov.

Králi Melichár, Gašpar a Baltazár priniesli Ježiškovi dary z krajín, z ktorých pochádzali. Zlato, kadidlo a myrhu. Tieto dary boli symbolom uznania Ježiška ako Božieho syna.

betlehem

Zdroj Freepik

Vianoce sú časom rodiny a lásky. Vďaka tomuto príbehu máte možnosť deťom porozprávať o dôležitých hodnotách, ako je láska, úcta a darovanie. Vysvetliť im symboliku Vianoc.

 

V mene celej redakcie akčných mám, Vám prajeme Vianoce plné radosti a lásky. Aby Vám bolo dopriate spomaliť a naplno si užiť každú chvíľu s ľuďmi, ktorých milujete. 🙂

 

Zdroj foto: Freepik

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár