Začnite písať

AKČNÉ TIPY

Prihláste deti do súťaže ENTER Programiáda, ktorá je zameraná na základy programovania

deti a počítač

Žiaci základných škôl majú možnosť zúčastniť sa tretieho ročníka obľúbenej súťaže ENTER Programiáda. Do súťaže sa môžu zapojiť žiaci druhého stupňa základných škôl a osemročných gymnázií. Na projektoch budú žiaci pracovať s pomocou svojich učiteľov informatiky. Vypracované projekty je možné prihlásiť do konca marca 2024. 

Súťažné projekty majú byť zamerané na základy programovania, ktoré sa dajú využiť aj v bežnom živote.

Podmienky prihlásenia sa do súťaže

Ak sa chcú vaše deti prihlásiť do súťaže, musia vytvoriť súťažný tím, ktorý má maximálne 5 členov. Tému svojho projektu si súťažiaci môžu určiť sami. Téma projektu má však upozorňovať a riešiť celospoločenský problém. Pretože cieľom projektov je za pomoci mikropočítača vytvoriť pozitívny dopad na jednu z vybraných oblastí:

  • Zdravotníctvo
  • Životné prostredie
  • Vzdušný priestor
  • Prírodné vedy
  • Pomoc znevýhodneným
  • Iná oblasť
deti a notebooky

Zdroj Freepik

Projekt musí mať podrobný návod na realizáciu. Zároveň sa každý člen na tvorbe projektu musí podieľať rovnako, samostatne bez aktívnej asistencie učiteľa informatiky. Učiteľ informatiky je len poradca, nie aktívny člen tímu.

Podmienkou zapojenia projektu do súťaže je tiež natočenie videa o projekte. Video má byť natočené na šírku a má mať dĺžku približne 2 minúty. Hodnotí sa aj jeho kreativita a originalita. Video musí obsahovať predstavenie tímu, popis problému, ktorý projekt rieši, stručný popis riešenia a ukážku funkčnosti riešenia. Cieľom videa je odprezentovanie projektu.

Prečítajte si: Kidgenius – škola, ktorá hravou formou zlepší mentálne schopnosti vášho dieťaťa

Čo môžu žiaci a učitelia vyhrať?

Medzi tohtoročné výhry pre žiakov patrí mobilný telefón Samsung Galaxy A23 5G. Pre učiteľov je pripravená výhra – Notebook HP 250 G10 Silver.

Finalisti súťaže budú vyhlásení 10. mája 2024. V mesiaci jún 2024 bude prebiehať prezentácia postupujúcich programov a následné vyhlásenie víťažov.

Viac o súťaži sa môžete dozvedieť tu.

 

Zdroj: https://enter.study/enter-programiada/

Zdroj foto: Freepik

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár