Začnite písať

Tipy a triky akčných mám

Tipy a triky akčných mám: Ako vyčistiť žehličku

čistenie žehličky

Žehlička patrí medzi neodmysliteľné nástroje pre väčšinu domácností. No, ak ste sa už niekedy pokúšali vyžehliť niečo a zistili ste, že povrch žehličky je drsný a nepríjemný na dotyk, nemusíte hneď siahať po chemických čističoch. Existuje jednoduchý a prírodný spôsob, ako obnoviť povrch žehličky a znovu dosiahnuť hladké a efektívne žehlenie. Riešením sú kryštáliky soli, ktoré môžu pomôcť odstrániť nečistoty a znečistenie zo žehličky. Poďte sa pozrieť na náš skvelý návod, ako mať krásnu a čistú žehličku.

Čo všetko na to budete potrebovať

  • žehličku
  • kuchynskú soľ
  • noviny alebo starý uterák

Postup odstraňovania špiny zo žehličky

Vypnite a nechajte žehličku vychladnúť

Zabezpečte, aby žehlička bola vypnutá a úplne vychladnutá. Nikdy sa ju nesnažte čistiť, keď je ešte horúca, aby ste predišli zraneniam.

Pripravte pracovnú plochu

Na pracovnú plochu položte noviny alebo starý uterák, aby ste zachytili nečistoty, ktoré sa uvoľnia počas procesu čistenia.

Prečítajte si: Tipy a triky akčných mám: Jedlá sóda proti čmáraniciam na stene

Nasypte soľ na povrch novín alebo uteráka

Potom vezmite hŕstku kuchynskej soli a rovnomerne ju nasypte na povrch novín alebo uteráka, ktorý ste položili na pracovnú plochu. Množstvo soli by malo byť dostatočné na to, aby ste mohli ňou pokryť spodnú časť žehličky, ktorú chcete vyčistiť.

Prejdite žehličkou cez soľ

Teraz pridržte žehličku za rukoväť a opatrne ju prejdite cez soľ na novinách alebo uteráku. Buďte opatrní a nevyvíjajte príliš veľký tlak, aby ste nepoškodili povrch žehličky.

Soľ sa bude topiť a zbierať nečistoty

Soľ by sa mala začať topiť a pripadajúce nečistoty, a zvyšky sa priľnú k soli. To by malo vytvoriť hladký a čistý povrch žehličky.

Utrite žehličku

Keď ste dokončili tento proces, nezabudnite žehličku utrieť čistým uterákom alebo handrou, aby ste odstránili všetky zvyšky soli a nečistoty.

Žehlička je pripravená na použitie

Teraz je vaša žehlička pripravená na použitie. Mala by mať hladký a čistý povrch, ktorý vám umožní ľahko žehliť svoje oblečenie.

Týmto jednoduchým spôsobom môžete rýchlo a účinne vyčistiť žehličku bez potreby použitia chemických čističov. Kuchynská soľ je prirodzeným čističom, ktorý dokáže odstrániť nečistoty a znečistenie, a vrátiť vašej žehličke jej pôvodnú čistotu.

vyčistená žehlička

Image by jcomp on Freepik

Zdroj foto: freepik.com

Tagy

Zanechaj nám svoj komentár